Kézilabda
Porobic Zoé

Vívás: negyedik lett a férfi kardcsapat (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.03.24 Frissítve: 2024.03.24 Vívás – kard

A magyar kvartett hajszállal maradt le a dobogóról a budapesti világkupán.

Egyesületünk kiválósága, Szatmári András szombati egyéni győzelme után vasárnap csapatban lépett pályára a budapesti kard világkupaversenyen. A Szatmári, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású négyes picit álmoskásan kezdte a napot, és sokáig hátrányban volt Kazahsztán legjobbjai ellen. A srácok az asszó második felére összeszedték magukat, és a közönség biztatásának segítségével 45-43-as győzelemmel bejutottak a nyolc közé.

A negyeddöntőben már jobban pörögtek a mieink, és magabiztosan, 45-27-re nyertek Irán ellen, ezzel bekerültek a négy közé. Az elődöntő sajnos nem sikerült: az Egyesült Államok végig kontrollálta az asszót, és 45-36-os győzelmet aratott, így a bronzéremért folytathattuk.

A harmadik helyért rendkívül kiélezett asszót vívtunk, amelyet 45-43-ra a németek nyertek meg, ezzel a negyedik helyen zártunk. A bronzmeccs történetéhez hozzátartozik, hogy sérülés miatt a mieinknél Szilágyi Áron helyett Decsi Tamás, a németeknél Raoul Bonah helyett pedig Frederic Kindler érkezett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!