Kézilabda
Szőke Szonja

Vívás: Bartkó Levente - juniorként - ötödik lett a felnőtt Magyar Kupa első fordulójában

Publikálva: 2021.10.16 Frissítve: 2021.10.16 Vívás – tőr/párbajtőr

Párbajtőrözőnk, Bartkó Levente a juniorgyőzelem után a felnőtteknél is remekül szerepelt.

Szombaton Tatán rendezték a felnőtt párbajtőrözők férfi és női Magyar Kupa-sorozatának első fordulóját. Először a férfiak mutathatták meg mit tudnak, csapatunkból heten is eljutottak a legjobb 64 közé, ám a legjobb 32 között már csak Balázs Bence, Szényi Péter és Bartkó Levente maradt talpon.

A 16 közé jutásért Balázs Bence 15-10-es vereséget szenvedett Bányai Zsombortól, Szényi Péter pedig 15-7-re kapott ki Nagy Dávidtól, így csak Bartkó Levente jutott a következő körbe, aki 15-7-re verte Kaló Ádámot.

A két hete a junior Magyar Kupa első fordulójában diadalmaskodó Levi, a negyeddöntőbe jutásért Farkas Pétert 15-14-re győzte le, majd Rédli András ellen 15-11-re maradt alul, így az ötödik helyen zárta a megmérettetést.

A női mezőnyben Wimmer Dorina, Takács Dóra Fruzsina, Simon Sarolta és Miskó Dorina is eljutott a legjobb 32-ig, ám mindegyikük számára ez jelentette a végállomást. Fruzsi az osztrák Leonore Praxmaher ellen búcsúzott, Wimmer Dorinát egy tussal győzte le Tóth Jázmin, Saroltát az AVA sportolója, Dékány Kinga múlta felül, míg Miskó Dorina 15-11-re kapott ki Gachályi Gréta ellen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!