Karate
Hárspataki Gábor

Vívás: Az erőnléti edzéseken van a hangsúly

Publikálva: 2021.06.15 Frissítve: 2021.06.15 Vívás – kard

Az olimpiára készülő magyar férfi kardválogatott hétfőn az ausztriai Ramsauba utazott, ahol egyhetes erőnléti edzőtáborozáson vesznek részt Szatmári Andrásék.

– Szinte hazajárunk Ramsauba, ősszel ott szoktuk megkezdeni az alapozást. Most is az erőnléti edzéseken meg a jó hangulaton lesz a hangsúly, nem is viszünk magunkkal vívófelszerelést a magaslatra – mondta még az elutazás előtt az MTI-nek klubunk kardvívója, Szatmári András, majd hozzátette, az elmúlt hetekben sokat vívtak, és visszatérésük után is a páston folytatják a felkészülést.

Az MTK Budapest 28 éves vívója 2017-ben világbajnok lett, a legutóbbi, 2019-es budapesti vb-n pedig egyéniben és csapatban is ezüstérmet szerzett. Rutinos versenyzőnek tartja magát, mégis első olimpiájára készül.

– Alig több mint egy hónappal az olimpia kezdete előtt jó formában érzem magam, a hangulatommal sincs baj, élvezem a felkészülést. Igaz, vannak hullámvölgyek, amikor nehezebben veszem rá magam a kemény munkára, de látom magam előtt a célt, és az olimpia érdekében hamar túllendülök a nehézségeken – mondta Gárdos Gábor tanítványa, és arról is beszélt, hogy bár sokfelé versenyzett a világban, Tokióban és Japánban nem járt még.

– Első japán utam és első olimpiám előtt állok, izgatottan várom az utazást. Tudom, hogy az olimpia teljesen más, nagyobb teher, mint, mondjuk a világbajnokság, de bízom benne, hogy a rutinommal tudom kezelni ezt az érzést is – mondta Szatmári András, aki a csapattársaival együtt már átvette az olimpiai formaruhát és a különböző felszereléseket.

– Jó sok darabból áll a csomagunk, nekem nagyon tetszik minden – mondta.

A tokiói játékokon férfi kardban a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint Szatmári András, Decsi Tamás (egyéni és csapat) és Gémesi Csanád (csapat) képviseli a magyar színeket.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!