Atlétika
Nagy Marcell

Vívás: Algírban kezdődik a világkupaszezon

Publikálva: 2023.11.09 Frissítve: 2023.11.09 Vívás – kard

Olimpiai bronzérmes kardvívónk, Szatmári András mellett Péch Miklós is pástra lép a hétvégi világkupaversenyen.

Hétvégén megkezdődik a 2023/2024-es nemzetközi vívószezon a magyar kardozók számára is, mégpedig az algíri világkupaversennyel, ahol egyéniben és csapatban is bizonyíthatnak a világ legjobbjai.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából a csapatversenyek különösen fontosak, hiszen kvótát így szerezhet a magyar válogatott. Szatmári Andrisék jól állnak a ranglistán, köszönhetően annak is, hogy megnyerték a milánói világbajnokságot. A válogatott edzője, Decsi András így nyilatkozott a viadallal kapcsolatban:

– Nagy várakozással tekintünk a verseny elé, a szezonkezdet mindig izgalmas, még akkor is, ha a komoly kihívások jövő nyáron várnak majd ránk. Nagyon jól sikerült a ramsaui alapozó edzőtábor, azóta már zajlanak a keretedzések, és ugyan kisebb problémák mindig adódnak, ha minden jól megy, akkor a milánói vb-összeállításban vívunk a csapatversenyen. Kíváncsiak vagyunk az ellenfelekre, és a célunk az, hogy megerősítsük előkelő helyünket a világranglistán.

Szatmári András hetedik kiemeltként indul egyéniben, így szombaton, a 64-es főtáblán kezdi meg szereplését, Péch Miklós a csütörtöki selejtezővel kezd, míg vasárnap a csapatversenyre kerül sor. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!