Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Vívás: alakul a versenynaptár

Publikálva: 2023.09.02 Frissítve: 2023.09.02 Vívás – tőr/párbajtőr

Ülésezett a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. A testület véglegesítette a 2023/24-es hazai és válogatási versenynaptárt, értékelte a világbajnoki szereplést, illetve további fontos döntéseket hozott.

Csampa Zsolt elnök vezetésével tartotta szezonnyitó ülését a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Az eseményen a szövetség vezetője és a testület gratulált a három aranyérmet hozó, milánói világbajnokság eredményeihez, elfogadta Boczkó Gábor szövetségi kapitány beszámolóját, továbbá elemezte csapataink helyzetét az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

Az elnökség egyben elfogadta és véglegesítette a 2023/24-es hazai és válogatási versenynaptárt. Ugyanakkor hozzátették, hogy mindez nincs kőbe vésve, amennyiben változások lesznek a nemzetközi programban, úgy menet közben kell alkalmazkodni a hazai versenyeinkkel.

A legfontosabb változás a korábbiakhoz képest részben ugyancsak a nemzetközi program miatt történt. A decemberi-januári felnőtt, illetve junior világkupaversenyek miatt az integrált felnőtt országos bajnokság a megszokott, karácsony előtti időpontról májusra kerül. A karácsonyi előtti hétvégét másik jelentős hatfegyvernemes rendezvényünk, a diákolimpia kapja meg. A fiatalok így a téli szünet előtt versenyezhetnek majd a BOK Csarnokban.

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!