Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Vívás: A kadétbajnok Wimmer Dorina felkészülten várja a folytatást (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.09.09 Frissítve: 2021.09.09 Vívás – tőr/párbajtőr

A paralimpiai bajnok Veres Amarilla felkészülésében is szerepet vállaló 15 éves párbajtőröző, Wimmer Dorina az új évadban még a kadétok között folytathatja a sikerszériáját.

Az MTK Budapest még mindig csak 15 éves párbajtőrözője, Wimmer Dorina az előző évadban kiválóan teljesített a kadétok között, és a megszerzett országos bajnoki címe mellett a hazai ranglistán is az élen végzett.

A Bakodi Róbert szakmai felügyelete mellett dolgozó ígéret a hamarosan kezdődő idényben is még ebben a korosztályban versenyez, és a sikerekből nem adná lejjebb. A példaértékű szorgalommal felvértezett tinédzser a nyáron sem állt le az edzésekkel, és megtiszteltetésnek tartja, hogy a tokiói paralimpián aranyérmet szerző Veres Amarilla felkészülését is segíthette.

– Örülök a lehetőségnek, hogy részt vehettem a paralimpikonok felkészülési munkájában, a legtöbbet Amarillával vívtam. Teljesen új helyzetben találtam magam. Az első napok nehézségei után egyre inkább belejöttem a munkába, és sok pozitív visszajelzést kaptam. Igazi élményt jelentett segíteni, és nagyon boldog voltam, amikor Amarilla aranyérmes lett, hiszen tudtam, hogy mennyire megdolgozott érte, és mennyire megérdemelte.

Nemsokára Dorina is újra élesben próbálhatja ki magát a páston, hiszen a szövetség tájékoztatása szerint hamarosan kezdetét veszi az itthoni versenyszezon.

– Igyekszem magam odatenni az edzéseken, hogy a versenyen minden jó legyen. Nem kérdés, hogy az új évadban is szeretnék a legjobb négyben végezni a ranglistán, de természetesen az első hely a legfőbb cél. Abban is reménykedem, hogy a nemzetközi versenyzésre is lehetőség lesz, és minél jobb eredményeket érhetek el rajtuk. Az előző idényben a vírushelyzet miatt nem tudtam magam megméretni hasonló versenyeken, így még izgatottabban várom a folytatást. Zsúfoltnak ígérkezik a szezon, de a saját korosztályomban mindent megteszek, hogy én legyek a legjobb. Ez nem egyszerű feladat, hiszen a velem egyidősek és a nálam egy évvel fiatalabbak között is vannak olyan versenyzők, akikkel szoros asszókat vívok. Ezért egy pillanatra sem fordul meg a fejemben, hogy könnyen jön a siker. Emellett már a juniorok között is az első tizenkettőt célzom meg, továbbá a felnőttversenyeken is törekszem az egyre jobb teljesítményre.

A fiatal párbajtőrvívó évadról évadra tapasztalja magán a pozitív változást, és bízik benne, hogy a továbbiakban is hasonló ütemben, valamint eredményességgel halad a munkája.

– Minden téren érzem a fejlődést. Az állóképességem javult, a technikai felkészültségem egyre nagyobb, és a sportpszichológusomnak köszönhetően fejben is sokkal erősebb vagyok. Sokat léptem előre tavaly óta, és ez egészséges önbizalommal tölt el.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!