Atlétika
Nemes Rita

Viszlát, Párizs!

Publikálva: 2020.10.07 Frissítve: 2020.10.07 Tenisz

Tóth Amarissa a nyolcaddöntőig jutott a junior Roland Garroson, a negyedik helyen kiemelt orosz lánnyal már nem bírt.

Miután hétfőn 2:1-re nyert a francia Julia Belgraver ellen, szerdán már a párizsi salakpályás Grand Slam-teniszbajnokság, a Roland Garros juniormezőnyének nyolcaddöntőjében volt érdekelt klubunk 17 éves ígérete, Tóth Amarissa. A legjobb nyolc közé azon a negyedik helyen kiemelt orosz Polina Kudermetován át vezethetett az út, aki az idei junior Australian Openen és a tavalyi wimbledoni korosztályos viadalon is eljutott a negyeddöntőig. Nem tovább.



Amarissa jól kezdte a meccset. Fogadóként rögtön bréklabdához jutott, és ki is használta az első adandó alkalmat, majd semmire hozta a saját adogatását. A harmadik játékban tovább növelhette volna előnyét, újabb két bréklabdája volt, de ezúttal nem sikerült élnie a lehetőséggel, Kudermetova szépített (2:1). A következő két játékban mindkét lány megnyerte a saját adogatását, aztán Kudermetova semmire vette el Amarissáét. Ez alaposan felrázta az orosz teniszezőt, és 3:3 után csupán két labdamenetet engedett ki a kezéből, 28 perc alatt nyerte az első szettet (3:6).

A második játszma Amarissa szerváival indult, de ellenfele továbbra is igen koncentráltan játszott, így versenyzőnk ezt, majd az azt követő adogatását is elbukta, míg az orosznak nem akadt gondja a sajátjai megnyerésével. 0:5 után már csak a csodában reménykedhettünk, de reménykedtünk, mert Amarissa először jutott bréklabdákhoz a második szettben, és az egyiket meg is csinálta (1:5)! Azonban korán el kellett ismernünk, az orosz lány jobb ezen a napon és nem akarja hosszúra nyújtani a mérkőzést: a hetedik játékban hamar három meccslabdához jutott, és az elsőből meg is szerezte a győztes pontot (1:6).

JUNIOR ROLAND GARROS, PÁRIZS
LEÁNY EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Tóth Amarissa–Polina Kudermetova (orosz) 3:6, 1:6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!