Kézilabda
Szőke Szonja

Visszavágtunk

Publikálva: 2017.02.07 Frissítve: 2017.02.07

Fontos győzelmet aratott az MTK Budapest férfi kosárlabdacsapata az NB I/B 15. fordulójában.

MTK Törökbálint – Metal-Work Bonyhádi KSE  80-69 (24-20, 23-22, 20-20, 13-7)

A legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyerő, az előző fordulóban épp az egyik bajnokesélyest legyőző Bonyhád vendégszerepelt Törökbálinton. Az ellenfél két friss igazolással erősített: az ASE Pakstól Sömenek Martin érkezett, és bizonyítva, hogy a gyengébb idénykezdet ellenére is a felsőházi rájátszásba akarnak kerülni a Tolna megyeiek, szerződtettek egy szerb irányítót Filip Dumics személyében.

A hazaiaknál mindenki játékra kész volt, teljes csapattal várták a rangadónak is nevezhető mérkőzést.

Horváth Kristóf, Mohay Péter majd ismét Horváth tripláival, ezt követően Bihari és Mohay pontjaival nagyszerűen kezdődött a kék-fehérek számára a derbi, alig négy perc után 9 ponttal vezettek (15-6). A negyed végére közelebb került a vendégcsapat, de a hazaiak nyerték az első játékrészt (24-20).

Szoros csata zajlott a második etapban. Szinte végig a törökbálintiak vezettek (csak 39-39-nél volt egál), de nem tudták lerázni ellenfelüket (47-42).

Hasonlóan alakult a harmadik negyed is. Bihari Máté triplája után már 10 ponttal is vezettek a hazaiak (55-45), de aztán a Bonyhád felzárkózott 58-56-ra. A kék-fehérek végül ötpontos előnnyel kezdhették a záró játékrészt (57-52).

Meglehetősen pontszegényre sikeredett a negyedik negyed, de ebből Szarvas Gábor együttese jött ki jobban. Szabó Tibor többször is villant, Jakab Péter gyakran, nagyszerűen szolgálta ki társait, Bihari pedig végig igen jól teljesített, így a hazaiak biztosan nyerték a meccset.

Értékes győzelmet aratott az együttes, a jó formában lévő Bonyhád ellen. Ezúttal nem voltak az elmúlt időszakban többször is jelentkező nagyobb hullámvölgyek, és ez meghatározó volt.

Szarvas Gábor: – Fontos győzelmet arattunk a jelentősen megerősödött Bonyhád ellen. Győzelmünk kulcsa a kevés eladott labdánk és a lepattanók kontrollálása volt. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ma nem hiányzott végre senki, mindenki a rendelkezésemre állt és ilyenkor nagyon erősek tudunk lenni. Kisebb gondjaink voltak Horváth fault problémái miatt, azonban Dobos Márk védekezésben, Bihari Máté pedig triplázásban pótolta kulcsjátékosunkat. Gratulálok a csapatnak, sokat fejlődtek az elmúlt két hétben, nagyon büszke vagyok rájuk!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!