Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Világkupákkal indulhat tornászaink éve

Publikálva: 2021.01.16 Frissítve: 2021.01.16 Torna

A hazai tornaszövetség ismertette a 2021-es évre tervezett versenynaptárát.

A Magyar Tornaszövetség elkészítette a 2021-es évre vonatkozó versenynaptárát, amelyet pénteken a honlapján tett közzé.  A szervezet kihangsúlyozza, a tervezett program a járványhelyzet miatt változhat, de egyelőre úgy tűnik, van mire készülniük a sportolóknak.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a felnőttek három világkupa-versennyel indítják az évet. Február végén Cottbus, március első hétvégéjén Baku, majd Doha lesz a világkupa helyszíne. Egyelőre még nem dőlt el, hogy ezek közül az MTK Budapest versenyzői pontosan melyeken vesznek részt. Itthon március második felében tartják a Matolay Elek Nemzetközi Emlékversenyt, amely egyben a női szuper-csapatbajnokság első fordulója is lesz, ezután a klubunkat nem érintő férfi szuper-csapatbajnokság jön a sorban, de az azt követő szerbajnokságon természetesen érdekeltek leszünk.

Április 21. és 25. között Svájcban rendezik az Európa-bajnokságot, amelyen a jelen állás szerint olimpiai kvótát lehet szerezni. Májusban Budapest-kupa, majd a bolgár World Challenge Cup szerepel a programban. Júniusban további két világkupa (Kairó, Eszék) lesz, ezt követően pedig egy hosszabb szünet következik a versenyek tekintetében, amit az olimpia szakít meg.

Augusztust az Universiade zárja le, a szeptembert pedig a koperi világkupa nyitja meg. Az immár hagyományosnak mondható szombathelyi GP-re szeptember 23. és 26. között kerül sor, októberben főként hazai országos viadalokat tartanak, majd következik a világbajnokság, Japánban.

Az év utolsó megméretése pedig – ha minden jól megy – a Mesterfokú-bajnokság lesz november 19. és 21. között.

A tornászok idei versenynaptára ITT érhető el.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!