Kézilabda
Fekete Bozsana

Világkupa az olimpiai kvóta reményében

Publikálva: 2019.11.22 Frissítve: 2019.11.22 Torna

Schermann Bianka is az indulók között.

November 21-24. között a Németország ad otthont a felnőtt tornászok idei utolsó nemzetközi megmérettetésének, a 44. cottbusi világkupának, melyen sportolónk, a Brüll Alfréd Akadémia tagja, Schermann Bianka is részt vesz.

A versenykiírás szerint a viadal első két versenynapján a selejtezőket rendezik, míg szombaton és vasárnap a szerenkénti finálékat bonyolítják le. 

Ez az erőpróba különös jelentőséggel bír az olimpiai kvalifikáció szempontjából. Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára elmondta, hogy tavaly novemberben indult és jövő márciusáig tart az a sorozat, melyen világkupapontokat lehet szerezni az olimpia kvótához. Mind az első, mind a második ciklus szempontjából ugyanaz négy világkupa számít, vagyis összesen nyolc világkupáról veszik figyelembe a legjobb három eredményt. Aki ezek alapján megnyeri a sorozatot, név szerinti kvótát szerez Tokióra. Nemcsak az első hellyel lehet a kvalifikációhoz jutni, mert azokat a versenyzőket, akik csapattagként, vagy egyéniben már kvótát szereztek, kiveszik ebből a rangsorból.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!