Kézilabda
Török Lilly

Vezettünk, de kikaptunk

Publikálva: 2016.03.22 Frissítve: 2016.03.22

Nem sikerült legyőznünk a Hepp Kupa idei győztesét, a bajnokság megnyerése céljából összerakott Vasas Akadémiát.

Az MTK Törökbálint férfi kosárlabdacsapata sokáig vezetett a Vasas Akadémia ellen, de ötperces rövidzárlatunkat az ellenfél „rutinrókái” kegyetlenül kihasználtak, és olyan előnyre tettek szert, amit már nem tudtak behozni fiaink.

MTK Törökbálint – Vasas Akadémia  78-85 (22-29, 23-12, 13-30, 20-14).

Törökbálint Sportközpont, 300 néző

Görcsösen, erőlködve játszottunk az első negyedben, emiatt a vendégek jutottak előnyhöz. Ráadásul Faragó, utolsó másodperces félpályás dobásával, négyről hétpontosra nőtt a hátrányunk (22-29).

A második játékrész elején érdemben nem sokat változott a helyzet, de fokozatosan felengedett a csapat, elkezdtük játszani a saját játékunkat, és lassacskán ledolgoztuk a hátrányt. Sőt, a félidőre már négypontos előnyhöz jutottunk (45-41).

A harmadik etap elején folytattuk jó játékunkat, tovább növeltük az előnyt, ami így elérte a tíz pontot (55-45). Ekkor jött Surmann Gábor műbalhéja, ami érthetetlen módon kizökkentette a mieinket, és beindult a lejtmenet. Ráadásul Faragó kihasználta védelmünk meggyengülését, és két perc alatt négy (!) triplát dobott – a világ végéről. Ennek az öt percnek a mérlege 3-26 lett, így a zárószakasz előtt komoly hátrányba kerültünk (58-71).

A negyedik negyedben fokozatosan magunkhoz tértünk, és három perccel a vége előtt már csak három ponttal vezetett ellenfelünk (70-73), itt azonban megtorpantunk, a Vasas pedig behúzta a meccset.

Nálunk csak Bihari Máté játékát lehet egyértelműen dicsérni, bár az ominózus Surmann-jelenetsor őt is nagyon megfogta, utána már nem tudta addigi teljesítményét nyújtani. A többiek is küzdöttek, hajtottak, és a találkozó nagy részében jól is teljesítettek, de igazán senki nem volt, aki tartósan a hátára tudta volna venni a csapatot.

A meglehetősen hektikus, hullámzó mérkőzésen nem volt elég, hogy a találkozó háromnegyed részében jól játszott a csapat, a maradék rövidzárlat elég volt a meccs elvesztéséhez.

A folytatásban a képlet egyszerű, ha be akarunk jutni a legjobb négy közé, akkor a hátralévő két meccset meg kell nyerni. Ez még akkor is igaz, ha a következőt éppen a rivális, azaz a legutóbbi két bajnokságot megnyerő Bonyhád otthonában kell játszani. Nem könnyű feladat, de lehet Bonyhádon győzni. Meg kell próbálni!

Szarvas Gábor, az összecsapás végén értékelte a látottakat:

– Két ember a felelős azért, hogy nem mi nyertünk. Az elsőszámú én vagyok, a második pedig Faragó Péter, aki elképesztő triplaszériát ért el a harmadik negyed végén. Nagyszerűen játszott a csapat, nagy emberi tartásról tettek a srácok bizonyságot azzal, hogy a padlóról felállva, lépésről lépésre csökkentve a hátrányt, 70-73-ig vissza tudtak jönni a meccsbe. A végjátékban új találkozó kezdődött, de a nagyobb magabiztosság a Vasas Akadémia javára döntött. Gratulálok a játékosaimnak, nagyon büszke vagyok rájuk. A bajnok otthonában kell megszereznünk az utolsó „jegyet” a rájátszásra. Ha ez a feladat maradt, akkor ezt kell végrehajtanunk – zárta gondolatait vezetőedzőnk.

A találkozó statisztikai lapja IDE és IDE kattintva is megtekinthető!

A felnőttek összecsapása után,  két klub U20-as együttesei is összecsaptak egymással, sajnos fiataljaink is alulmaradtak.

MTK Törökbálint U20 – Vasas Akadémia U20 79-92 (24-22, 26-16, 13-32, 16-22).

Erről a mérkőzésről részleteket ITT találnak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!