Kézilabda
Koronczai Petra

Versenyfutás az idővel

Publikálva: 2016.05.06 Frissítve: 2016.05.06 Kézilabda

Elsőszámú üldözője otthonában lépett pályára péntek este az MTK Budapest. A két gárda negyedik, egymás elleni bajnokija is szoros meccset hozott, ezúttal a mosonmagyaróváriak nyertek egy góllal.

Mosonmagyaróvári KC SE – MTK Budapest 25-24 (12-12)
Mosonszolnok Sportcsarnok, 300 néző
Vezette: Bonifert, Oláh

MKC SE: Stojak, Szemerey – Szepesi 4/2, Csala 2, De Araujo 1, Kiss N. 2, Rajnohová 4, Gerháth 3, Gyimesi 2, Bouti 1, Katona 2, Dombi 4
Vezetőedző: Varga József

MTK Budapest: Ignácz-Pethő – Baciková, Tóth M. 2, Balog B. 1/1, Szádvári 3, Kovács G. 3, Gera, Dakos 2, Termány 5, Hosszu 1, Gorilszka 1, Valovics 1, Barna 5
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 4-3, 16. p.: 6-6, 24. p.: 10-9, 32. p.: 15-12, 41. p.: 18-18, 54. p.: 23-21

A K&H női kézilabda liga rájátszásának 4. fordulójában az MTK Budapest Mosonszolnokon, a Mosonmagyaróvári KC SE otthonában lépett pályára. Mivel a péntek esti találkozót megelőzően három pont volt a kék-fehérek előnye az MKC előtt, így Golovin Vlagyimir tanítványai, egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatták volna kilencedik helyüket.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, a kék-fehérek eleinte kicsit kapkodóan játszottak, de 12. percben már 4-5-öt mutatott az eredményjelző. Nem tarthatott azonban sokáig a vendégek öröme, szinte egyből visszavette a vezetést az MKC, és egészen a játékrész végéig őrizte 1-2 gólos előnyét. 30. percben végül egyenlíteni tudott az MTK Budapest, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő rémálomszerűen kezdődött, Dombi Luca és Bouti Fruzsina találataival másfél perc alatt háromgólos fórra tett szert Varga József együttese. A hirtelen jött pofontól sem roppantak meg a fővárosiak, és a félidő derekára újfent ledolgozták a hátrányukat. Ekkor Ignácz-Pethő Renáta – akit nem sokkal korábban fejen talált egy lövés – felszívta magát, megálljt parancsolt a mosonmagyaróváriaknak, így a 41. percben már 18-18-at mutatott az eredményjelző. A vezetés átvételére sajnos ezt követően sem futotta a kék-fehérek erejéből, a hátralévő időben szinte végig egy-két gól volt az MKC előnye. A fővárosiak mentek előre becsülettel, de sajnos már nem tudták befogni a hazaiakat, időnként rajtuk kívül álló okok miatt.

Golovin Vlagyimir: – A szokásos forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés, most is az utolsó másodpercekben dőlt el. Két rendkívül motivált csapat lépett pályára, sok hiba volt mindkét oldalon, ezúttal a Mosonmagyaróvár volt a szerencsésebb.

 
 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!