Atlétika
Jankovics Dániel

Verseny „feelingre” vágyik Piros Zsombor

Publikálva: 2020.07.22 Frissítve: 2020.07.22 Tenisz

„Pár hazai versenyen már részt vettem az újraindulás óta, de a meccsek színvonala nem volt túl magas, és az is előfordulhat, hogy az idén már nem is rendeznek rangos tornákat” – fejtette ki aggodalmait honlapunknak teniszezőnk, Piros Zsombor.

Az ATP-világranglistán jelenleg a 414. helyet foglalja el 20 éves teniszezőnk, Piros Zsombor, kérdés, mikor tud újra pontokat szerezni, mert a nemzetközi versenyeket folyamatosan húzzák-halasztják.

– Június óta már legalább kétszer-háromszor eltolták az első Futures-tornát, amelyen én is elindulnék. Sok teniszezővel beszélgettem erről, egyesek azt mondják, hogy az idén már nem lesznek hatalmas versenyek. Személy szerint én bízom a szeptemberi kezdésben, nagyon jó lenne végre rangos mérkőzéseket vívni.

Teniszezőnket megviselték az előző hónapok, és jelenleg sem érzi úgy, hogy százszázalékos motivációval tudná végezni az edzéseket.

– Márciustól májusig kiesett számunkra három értékes hónap. Ahogy visszaemlékszem, az első néhány hétben ütőt sem fogtam a kezemben, annyira nem volt motivációm. Június elejétől az edzéseket tekintve nagyjából visszaállt minden a rendes kerékvágásba, persze, borzasztóan nehéz úgy edzeni, hogy nem tudod, mikorra kell a csúcsformát időzíteni.

Zsombor a teniszélet újraindulása óta csak itthon lépett pályára, de elmondása szerint ezeken nem érezte a verseny „feelinget”.

– Pár hazai versenyen már részt vettem, de a meccsek színvonala nem volt túl magas. Én sem játszottam jól, amit sajnálok, mert valahogy vissza kell szereznem meccsrutinomat. Ezt márpedig csak úgy lehet, ha az ember minél több mérkőzésen lép pályára. A közeljövőt tekintve nincs is más célom, csak játszani szeretnék.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!