Vívás – kard
Szatmári András

Vereség Oroszlányban

Publikálva: 2017.01.09 Frissítve: 2017.01.08

Nem bírtunk Jestin Lewisszal.

A férfi kosárlabda NB I/B 11. fordulójában az MTK Törökbálint a listavezető Oroszlány SE Lions vadonatúj otthonába szenvedett vereséget.

Oroszlány SE Lions – MTK Törökbálint 91-74 (21-17, 19-18, 24-18, 27-21)

Megilletődötten kezdtek a fővárosiak, az elején mindent kihagytak, és csak 9-0-nál szerezte Jakab Péter az első vendégkosarat. Jellemző a kék-fehérek megszeppentségre, hogy az első hat büntetőjükből öt kimaradt. Aztán szép lassan magára talált az együttes, és 16-7 után, Bonitzer Dávid, Jakab Péter, Szabó Tibor és Horváth Kristóf pontjaival kiegyenlített az MTK Törökbálint (16-16). A játékrész zárása a hazaiaknak sikerült jobban, 21-17-re vezettek az első negyed után.

Bihari Máté négy pontjával kezdődött a második periódus, így ismét egyenlő volt az állás (21-21). Utána megint az Oroszlány vezetett, de 28-28-nál újra döntetlen volt az állás. Többször is lehetett volna esélyünk akár a vezetést is megszerezni, de hibák miatt ez nem sikerült. Így a félidőben a vendéglátók álltak jobban, öt ponttal (40-35).

A változatosság kedvéért a második félidőt sem kezdték jól a vendégek: 44-35-nél ekkor is Jakab dobta első kosarukat. Sajnos a hazaiak amerikai légiósa, Jestin Lewis egyre jobban belelendült, és nem sikerült megoldást találni a semlegesítésére (végül 31 pontig jutott). Hamarosan kétszámjegyű különbség alakult ki (52-41). Bár a fővárosiak visszajöttek hét pontra (56-49), a harmadik negyed végére megint tizenegy lett a differencia (64-53).

Volt azonban tartás a törökbálintiakban, és bár a hazai publikum fergetegesen biztatta övéit, a kék-fehérek újra feljebb tudtak zárkózni. Az egész mérkőzésen remekül játszó Horváth Kristóf triplájával a 33. percben öt pontra feljöttek a fővárosiak (66-61). Sajnos csakhamar újfent tízre nőtt a különbség, de öt és fél perccel a vége előtt Mohay Péter rövid időn belüli második triplájával megint meccsben volt az MTK Törökbálint (73-66). Úgy tűnt, hogy ebből még szoros végjáték is lehet, de sajnos nem lett az. Sőt, a végén eléggé szétestek a törökbálintiak, és így a mérkőzés képénél sokkal nagyobb különbségű lett a vereségük. Kár érte.

Szarvas Gábor: – Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk, mert az idei bajnokságban most játszottunk a legtudatosabban és a legtaktikusabban. Tudtunk reagálni az ellenfél minden taktikai elemére, azonban sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, sok ziccert és büntetőt hagytunk ki, és a szerencsével is hadilábon álltunk. Gratulálok a csapatunknak, nagyon büszke vagyok a fiúk mai teljesítményére.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!