Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Vereség, de bíztató jelek a Fradi ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.01.03 Frissítve: 2015.01.06 Kézilabda

A felnőtt női kézilabda-bajnokság 12. fordulójában a tabella második helyén álló, a listavezető Győri Audi ETO mögött mindössze egy ponttal lemaradó FTC-Rail Cargo Hungariát fogadta otthonában, az utolsó előtti helyen álló MTK Budapest. Az első félidőben mindössze egy góllal vezető zöld-fehérek, a találkozó utolsó tíz percében döntötték el a mérkőzést.

Bár az őszi odavágón vereséget szenvedett az MTK Budapest, nagyszerűen játszott akkor csapat. Horváth Attila mester remélte, hogy ismét remekelni fognak tanítványai, és talán a siker sem marad el. Mivel a találkozó esélyese a Ferencváros volt, így a győzelmi kényszer is az ő vállukat nyomta.

Az első találatot a mérkőzést kezdő zöld-fehérek lőtték, vendéglátójuk azonban végig partiban volt. Az első félidő legnagyobb különbsége négy gól volt a vendégek javára (7-11). Az edzők mindössze egyszer-egyszer kértek időt: a 24. percben az FTC, a szünet előtti utolsó percben pedig az MTK Budapest. Hétméterest hatszor láthatott a közönség. A félidő pedig akár döntetlennel is zárulhatott volna, ha az MTK Budapest figyelmesebb. Az utolsó másodpercekben Elek Gábor együttese 13-14-re változtatta az állást.

Nagy volt tehát az izgalom a folytatást illetően, ahol azután ismét a vendégek szereztek először találatot (13-15). Persze, a hazaiakat sem kellett félteni, Wolf Alexandra és Török Petra révén, no meg Blazek kapus védéseivel tartották a lépést ellenfelükkel. A 38. percben Horváth Dóra góljával pedig 18-19 volt az állás. Ezt követően azonban legközelebb csak 18-22 után sikerült ismét vendéghálóba lőni a labdát. A 45. percben mindössze két gól volt a különbség a két csapat között (20-22), öt perccel később viszont már öttel vezettek Elek Gáborék, akik végül papírformának megfelelően megnyerték a mérkőzést.

Vagyis ősszel, a Népligetben hét góllal maradt alul az MTK Budapest, ezúttal pedig hattal volt jobb a Ferencváros. A hazaiaknál Wolf Alexandra és Petra Blazek kapus nyújtott kiváló teljesítményt, a vendégek játékában pedig a második félidőben pályára lépő Lukács Viktória jelentett üde színfoltot. Jó volt látni, hogy a hazai fiatalok közül például Kovács Gréta milyen jól szállt be a meccsbe.

MTK Budapest – FTC Rail Cargo Hungária 26-32 (13-14)

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Blazek (kapusok) – Csuka, Horváth (5), Varga, Kollár-Ábrahám (3), Balog, Szádvári, Fekete, Török (3), Barna (2), Kovács (2), Wolf (10), Huildi (1), Valovics.

Vezetőedző: Horváth Attila

FTC-Rail Cargo Hungaria: Szikora, Tomasevics (kapusok) – Cifra (3), Szarka (1), Tóth (1), Szucsánszki (6), Mészáros, Kovacsicz (3), Rédei-Soós (2), Lukács (5), Tomori (6), Pena (3), Mód, Háfra, Faluvégi, Szamoránsky (2).

Vezetőedző: Elek Gábor

Kiállítás 8, illetve 4 perc.
Hétméteres: 7/6, illetve 8/4.

Horváth Attila, vezetőedző (MTK Budapest): Nem vagyok csalódott. Csak idő kérdése volt, hogy a rutinos Fradi mikor lép el tőlünk. A válogatottakkal felálló ellenféllel szemben megvalósítottuk, amit terveztünk. Kipróbáltunk fiatalokat, akik jól éltek a lehetőséggel. Nyilván tét nélül könnyebb volt a dolguk, de remélem, hogy ikszes meccsen is így játszik majd Kovács Gréta, vagy Horváth Dóra. Biztos, hogy a jövőben többet lesznek pályán. Összességében bíztató jeleket láttam a jövőre nézve.

Elek Gábor, vezetőedző (FTC-Rail Cargo Hungaria): Sok hibával, fegyelmezetlenséggel kézilabdáztunk, de sajnos világverseny és ünnepek után ez benne van a pakliban. Kevés időnk volt, hogy rendbe rakjuk magunkat. Ehhez hozzájárult, hogy az első félidőben nem volt megfelelő a kapusteljesítményünk, meg az is, hogy tétmérkőzésen régen láttuk egymást.


 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!