Atlétika
Jankovics Dániel

Vereség az Örökrangadón (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.01.05 Frissítve: 2016.01.05 Kézilabda

A női kézilabda NB I 13. fordulójában, az MTK Budapest az Elek Gyula Arénába látogatott. Nem tudtuk feltartóztatni a listavezető FTC-t, de nem is ez a dolgunk.

FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest 36-22 (18-8)
Elek Gyula Aréna, 350 néző
Vezette: Nachtmann, Haraszti

FTC-Rail Cargo Hungaria: Szikora, Tomasevics – Szöllősi-Zácsik 2, Cifra 1, Szarka, Schatzl 5, Szucsánszki 9/1, Szekeres, Mészáros, Kovacsicz, Lukács 4, Pena 2, Mód 1, Hornyák 4, Szekerczés 5/1, Szamoránsky 3
Vezetőedző: Elek Gábor

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Bacikova 2, Sztankovics, Balog B. 5/2, Szádvári 1, Török P., Horváth D., Kovács G. 2, Blaubacher, Gera 1, Dakos 2, Termány 4, Hosszu 2, Faluvégi 2, Valovics 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 4-0, 13. perc 10-2, 22. perc: 13-5, 27. perc: 16-7, 37. perc: 20-12, 44. perc: 24-16, 55. perc: 31-20 

A keddi volt a két együttes harmadik találkozója a közelmúltban: szeptemberben bajnokin, 37-21-re, míg decemberben – edzőmeccsen – 20-19-re nyertek a zöld fehérek. 

Az első félidő, a papírformának megfelelően alakult, sőt, talán még annál is rosszabbul. A hazaiak, pár perc alatt négygólos előnyre tettek szert, az álmosan mozgó MTK Budapest ellen, ekkor Golovin Vlagyimir időt kért, és megpróbálta felrázni csapatát. Nem járt azonban sikerrel, a játékrész derekán  már nyolcgólos fórban volt az FTC. A kék-fehérek pontatlanul, rengeteg hibával játszottak, nyomokban sem emlékeztettek, a vasárnap a DVSC-t legyőző alakulatra. Valószínűleg épp ez volt a fő probléma, két ilyen nehéz meccs három nap alatt, túl nagy falatnak bizonyult Golovin Vlagyimir lányai számára. Végül 18-8-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok. 

A második játékrész – árnyalatnyival – jobban indult, időnként már összeállni látszott a vendégek játéka. Ebben nagy szerepe volt Putz Klaudiának, aki csereként beszállva remek védésekkel igyekezett kozmetikázni az eredményen, illetve Termány Ritának, aki támadásban és védekezésben is fáradhatatlannak tűnt. Mindez azonban csak ideiglenes fellángolásnak bizonyult, az idő múlásával magára talált az FTC, így a kék-fehérek nem tudtak felzárkózni. A találkozó végül 36-22-es eredménnyel ért véget.


Hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy a második félidő elején pár percre megállt a játék, mivel egy idős szurkoló rosszul lett a nézőtéren. Maga Elek Gábor szólt a kapu mögött várakozó mentősöknek, ők el is látták a bácsit, aki később a saját lábán hagyta el az Elek Gyula Arénát. 

Golovin Vlagyimir: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Az volt a legnagyobb probléma, hogy nem sikerült eléggé koncentrálni, mivel a vasárnapi meccs, sokat kivett a lányokból. Mentálisan nem voltunk elég erősek, és ez meg is mutatkozott az első félidőben. Aztán a második harminc percben már kicsit felszabadultabban játszottunk, és volt is egy-két szép momentumunk.

Elek Gábor: – A legutóbbi mérkőzéshez hasonlóan, jó első félidő után, rettenetes második játékrészt produkáltunk. Így nem lehet visszaállni a mérkőzésbe, ahogy most a játékosok tették.
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!