Atlétika
Szabó Beatrix

Véget ért a böjt (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.07.22 Frissítve: 2020.07.22 Kézilabda

Majd öt hónap után ismét meccset rendeztek az Elektromos-csarnokban.

MTK Budapest–FTC-Rail Cargo Hungaria 30-37 (19-21)
Elektromos-csarnok
Vezette: Őri, Pozdena

MTK Budapest: Győri, Suba – Szöllősi-Zácsik 4, Dávid-Azari 2, Marincsák 3, Sallai 3, Pelczéder 2, Szabados, Pál T. 9 (6), Sári 1, Juhász E., Bujdosó-Gerháth 4, Ferenczy, Dakos, Szekerczés 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

FTC-Rail Cargo Hungaria: Bíró, Janurik – Szucsánszki 3, Csiszár-Szekeres, Kisfaludi 1, Bölk 1, Behnke 3, Malestein 7, Pásztor N., Tóth N., Kovacsics 2, Háfra 6, Klujber 4 (2), Kovács A. 3, Schatzl 7
Vezetőedző: Elek Gábor

Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2  

Egy hét híján öt hónapja játszotta utolsó mérkőzését női kézilabdacsapatunk: a Mosonmagyaróvár elleni keserédes döntetlen után a koronavírus-járvány fenekestül felforgatta a mindennapokat, és nem jelentett ezalól kivételt a sportvilág sem.

A kínkeservesen hosszú „kézilabda-böjt” azonban kedd délután véget ért, és ki más is lehetett volna ellenfelünk ezen a sok szempontból ünnepi meccsen, mint az FTC-Rail Cargo Hungaria.

A találkozó két gyors vendéggóllal kezdődött, de a folytatásban magunkra találtunk, és tartottuk a lépést ellenfelünkkel. Golovin Vlagyimir nem féltette a Marincsák, Pelczéder, Szekerczés triót, egyből bedobta őket a mélyvízbe: a lányok egyáltalán nem vallottak szégyent, annak ellenére sem, hogy egyelőre csak ismerkednek csapatunk játékrendszerével, vezetőedzőnk taktikai elképzeléseivel. A játékrész derekához közeledve meglógni látszott az FTC, a 21. percben már 11-16-ot mutatott az eredményjelző, de hajrához közeledve faragni tudtunk hátrányunkból (19-21).

A második félidő elején ismét elléptek Elek Gábor tanítványai, és bár a mieink küzdöttek becsülettel, már nem tudtuk igazán megszorongatni a zöld-fehéreket. Bőven voltak azonban biztató momentumok, Suba Sára például gyakran borsot tört ellenfelünk orra alá, és Pál Tamara is biztos kézzel lőtte a hétmétereseket. A találkozó végül 37-30-as vendéggyőzelemmel ért véget, igaz, az efféle edzőmeccsen nem az eredmény az elsődleges, pláne, ha öthónapos kihagyás után először lépnek pályára a felek.

Nincs azonban megállás, le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat a meccsből: folytatás szombaton, az Alba Fehérvár KC ellen!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!