Atlétika
Krizsán Xénia

Véget ért a BL-álom (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.01.17 Frissítve: 2019.01.16 eSport

A spanyol Lenovo eSport volt a végállomás a Bajnokok Ligájában.

FIFA Pro Clubs csapatunknak nem volt sok ideje pihenni, a csoportkörből való továbbjutást követően napokon belül érkezett a kieséses szakasz a VPG Bajnokok Ligájában, ahol a spanyol élcsapat, a Lenovo eSport volt az ellenfelünk. A keret bőségének köszönhetően nem okozott gondot több hiányzó pótlása, Latyak visszakerült a kezdőbe Bacsa és Kevinho távollétében. 

Lenovo eSport–MTK Budapest eSport 2-1 (2-1)

MTK Budapest: Borbás – Vári, Szabó, Sliders, Czifra Ati – Balásfalvi, Rácz Bandi, Kárpáti, Latyak – Chris_maj, Czifra Tomi.

Gólszerző: Bastos (7. perc), Henry (26. perc), ill. Chris_maj (35. perc)

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, a 7. percben balról érkező beadásnál a hosszún lefejelték a védekezéshez visszazáró Balásfalvit, így Bastos góljával előnybe kerültek a spanyolok. 

A 26. percben érkezett az újabb csapás, Szabó passzát lefülelte Henry, és higgadtan a jobb felsőbe lőtt. Kétgólos hátrányban – tudva, hogy nincs visszavágó – magasabb fokozatba kapcsoltunk, és nyomás alá helyeztük ellenfelünket, és ennek hamrosan eredménye is lett. a 35. percben büntetőhöz jutottunk, amit Chris_maj értékesített, így egygólosra csökkent a különbség. 

A mérkőzés további részében főleg a középpályán zajlott a játék, próbált támadni mindkét csapat, helyzetek főleg előttünk adódtak, de az utolsó passzokban sokat hibáztunk, így újabb gólt már nem tudtunk szerezni, ezzel véget ért számunkra a Bajnokok Ligája.

Kárpáti Krisztofer, csapatkapitány-helyettesünk így értékelte a nemzetközi idényünket: – Jól játszott a csapat az egész Bajnokok Ligája menetelés alatt. A csoportkörben egyszer volt rossz meccsünk, de ennek ellenére is továbbjutottunk. A kieséses szakaszban is tisztességesen helytálltunk, hiába kaptunk két gólt, 60 percig támadtunk, de az egyenlítésre nem volt erőnk. Örülök, hogy az új játékosok is bemutatkozhattak nemzetközi porondon. Érdemes lenne a szervezőknek átgondolni a lebonyolítási rendszer megváltoztatását, több kérdéses pont is volt, ilyen például a visszavágó hiánya a kieséses szakaszban, vagy az egész kiírás időtartama, ami meglehetősen rövidre lett szabva.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!