Atlétika
Nagy Marcell

Vár minket az Extraliga! (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2019.04.13 Frissítve: 2019.04.13 Röplabda

A mezőny papíron legerősebb csapatát, a Jászberényt legyőzve biztosítottuk be a feljutást.

MTK Budapest–Jászberény VT 3:1 (23, 18, –26, 16)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 100 néző
Vezette: Adler, Pőcze (Ladányi, Szabó A.)

MTK Budapest: Kiss G. 12, Kis R. 8, Vezsenyi 14, Takács D. 23, Borsos 8, Kotormán 2
Cserék: Nagy F. (liberó), Lesi 2, Godó 4, Szerényi
Vezetőedző: Tóth Gábor

Jászberény VT: Petrenkó 4, Szavovics 13, Devaney 14, Cveticsanyin 12, Jakovcsuk 9, Pintér A. 9
Cserék: Lékó (liberó), Riczkó 2, Maliseva 2, Bulajics 3
Vezetőedző: Deme Gábor

Az Extraliga kvalifikációs körének 7. fordulójában csapatunk a listavezető Jászberényt látta vendégül a Városmajorban. A két együttes első meccsét 3:1-re Deme Gábor tanítványai nyerték, és ezúttal is ők voltak a találkozó esélyesei.

Az első játszma eleinte kiegyenlített játékot hozott, ám 10-10-et követően meglépni látszott a Jászberény: 10-15-nél már második idejét kérte ki Tóth Gábor. A folytatásban feljavult csapatunk, 19-19-nél utol is értük ellenfelünket, és huszáros hajrával végül be is tudtuk húzni az első játszmát (25-23).

A második szettben folytatódott a hullámvasutazás: az elején 4-0-ra elhúztak a vendégek, ám ezt 8 hazai pont követte – válasz nélkül. Tóth Gábor tanítványai a folytatásban is többnyire magabiztosan őrizték előnyüket, majd a játékrész derekán felzárkózott a vendécsapat (18-17). A hajrát azonban ismét mi bírtuk jobban, egy 7-1-es szériával lezártuk a játszmát (25-18).

Csapatunk a harmadik szettben is a rájátszásban már oly sokszor látott pontos, fegyelmezett, magabiztos játékkal szórakoztatta a Városmajorba kilátogató szurkolókat, szinte végig 3-4 ponttal a Jászberény előtt jártunk. 24-20-nál sokan már el is könyvelték a 3:0-ás győzelmet – így tettek talán lányaink is –, ám Pintér Andreáék öt (!) meccslabdát hárítottak, és hősies küzdelemben végül életben tartották győzelmi reményeiket (26-28).

A negyedik szett elején 5-1-re elhúzott a Jászberény, de lányaink szerencsére nem roppantak meg: szépen, lassan ledolgoztuk hátrányunkat, sőt, 9-8-nál már nálunk volt az előny. A mieink gyors, agresszív játékára egyszerűen nem volt ellenszere a vendégeknek, így hiába forgatta csapatát Deme Gábor, ezúttal mindhárom pontot itthon tudtuk tartani (25-16).

Több szempontból is a szezon legfontosabb győzelmét aratta csapatunk péntek este: egyrészt matematikailag is biztossá vált, hogy a következő szezont az Extraligában kezdjük meg, másrészt a Jászberény ellen szerzett három ponttal a tabella élére álltunk. Nincs azonban sok idő az ünneplésre, vasárnap délután már a Kaposvár otthonában kell bizonyítanunk, nem véletlenül állunk az első helyen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!