Atlétika
Kulunics Vince

Van még tere a fejlődésnek

Publikálva: 2019.12.03 Frissítve: 2019.12.03 Kézilabda

Női kézilabdacsapatunk története talán legjobb őszét produkálta, de Golovin Vlagyimir nem maradéktalanul elégedett.

– Tíz fordulót követően a nyolcadik helyen állunk a K&H ligában, kilenc pontot szerezve. Elégedett vagy ezekkel a számokkal?

Felemás érzéseim vannak. Előzetesen úgy számoltunk, hogy tíz pontunk lesz az első tíz forduló után. Úgy kalkuláltunk, hogy a Mosonmagyaróvár ellen idegenben, illetve a Dunaújváros ellen otthon nyerni fogunk, ez mínusz három pont. A Debrecen legyőzésére nem igazán számítottunk, az bravúr volt. Szóval két pontot hoztunk, hármat veszítettünk az előzetes várakozásainkhoz képest, így jött ki a kilenc pont.

– Mi a helyzet a mutatott játékkal?

Az első négy forduló nagyon döcögősen ment, a játékunk sem akart összeállni, nem voltunk elég acélosak védekezésben, rengeteg gólt kaptunk. Kellett kis idő a lányoknak a bajnokság elején, hogy összeszokjanak. A Mosonmagyaróvár elleni volt az első meccsünk, ahol idegenbeli bravúrra lett volna szükségünk, de ekkor még nem sikerült. Az utóbbi pár fordulóban mutatott játékkal már elégedett lehetek, a védekezéssel, a kapusteljesítménnyel, illetve a támadójátékunkkal is. Mentálisan is egyre inkább összeálltunk, ennek köszönhetően tudtuk legyőzni idegenben a Kisvárdát, pedig ez még soha nem sikerült korábban.

– Miben kell a szünetben leginkább előre lépnetek, hogy a tavasszal is legalább ilyen jól szerepeljen a csapat?

A fejekben most rend van, de a védekezésünkön még lenne mit csiszolni. Például a Debrecen elleni meccsen is, bár nyertünk, de rengeteg gólt kaptunk – a remek kapusteljesítmény ellenére is. Le kell csökkenteni az ellenfelek próbálkozásainak számát, mert minél több dolga van a kapusainknak – még ha jól is védenek –, annál jobban fáradnak. Támadásban pedig az összehangon kell dolgoznunk, hogy az egymás mellett játszók tudják olvasni egymás gondolatait.

– A szünet után három pokoli nehéz ellenfél vár ránk: a Siófok, a Győr, és az FTC. Utána viszont abszolút éles, ki-ki meccsek jönnek. Hogyan készültök?

Nem lehet tudni, hogy az első három meccs hogyan fog sikerülni. Bízom benne, hogy erőt tudunk meríteni belőlük, és nem csorbul az önbizalmunk. Mindenféleképpen azon leszünk, hogy jó erőállapotba hozzuk a lányokat, és elhitessük velük, hogy bármire képesek.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!