Kézilabda
Poczetnyik Luca

Változások az MTK Budapest női röplabdaszakosztályánál

Publikálva: 2014.11.12 Frissítve: 2014.11.17 Röplabda

2014. október 31-i hatállyal a szakosztály – közös megegyezéssel – szerződést bontott Sun De Li-vel. A kínai szakember – korára való hivatkozással – nem tudta vállalni, hogy a mérkőzéseken leüljön a padra és másodedzőként segítse a csapat munkáját. Sajnos nem fért bele az sem, hogy csak az utánpótlás-csapatokkal dolgozzon tovább technikai edzőként.

A vezetőedzővel, Szél Mártával koncepcionális nézeteltéréseik is voltak, így mindhárman – Nyári Virág, szakosztály-igazgatóval – jobbnak látták ha különválnak.

Jelenleg Szél Márta, vezetőedző egyedül irányítja a felnőtt, a junior és az ifjúsági csapatokat, ami óriási terhet jelent számára, így „Szundi" távozása után nagy erőkkel kezdett el a stáb segítőt, másodedzőt keresni. Ekkor jött a hír, hogy az MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetésének és vezetőedzőjüknek Oláh Jánosnak, hosszabb távon nem egyezett a szakmai elképzelése, véleménye így közös megegyezéssel szerződést bontottak. Szakolytály-igazgatónk megkereste a Budapestre költöző, 57 éves szakembert és megegyezett vele vele abban, hogy 2014. november 10-től ellátja a felnőtt csapat másodedzői teendőit és a juniorcsapat vezetőedzői feladatait.

Változások az MTK Budapest női röplabdaszakosztályánál

Oláh János, játékosként hatszoros magyar bajnok és hatszoros Magyar Kupa győztes, a Csepel színeiben. 1989-ben a bajnokcsapat kapitányaként (nyitásfogadó, 4-es ütő pozícióban) fejezte be aktív játékos pályafutását. Trénerként 1991-ben kezdett el tevékenykedni, 1995-ben bajnoki aranyat és kupaezüstérmet nyert a Csepel férfi együttesével, majd Nyíregyházán és a Malév röplabdázóival is dolgozott, illetve a férfi válogatottnál, Nyári Sándor szövetségi kapitány mellett másodedzősködött. 15 évig dolgozott a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottsága vezetőjeként.

Női vonalon, az NB I-ben 2007-2010 között a Veszprémi Egyetemi SC, 2010-12-ben a Budai XI SE, majd 2013-14-ben az MCM-Diamant Kaposvári Egyetem felnőttcsapatának vezetőedzője volt.

További változás a csapat életében Édes Anett játékos távozása, aki a felnőtt keret tagja és a junior csapat erőssége volt. Anett tanulmányi okokra és családi problémáira hivatkozva kérte, hogy közös megegyezéssel bontsuk fel tanulmányi szerződését. Amennyiben rendeződik a helyzete és az iskolai elfoglaltságai is engedik, visszavárjuk őt a rájátszás időszakára.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!