Atlétika
Nemes Rita

Útjára indítottuk a Szőcs Bertalan Edzői Életpálya Programot (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.03.22 Frissítve: 2024.03.21 MTK Budapest

Az MTK Budapest elnökségének döntése értelmében az egyesület 21 edzője tagja a programnak, közülük nyolcan már át is vették szerződésüket.

Az MTK Budapest büszke a kiemelkedő edzői és utánpótlás-nevelési munkát végző sportszakembereire, akik megszerettetik az utánpótlás-korosztályú sportolókkal a sportot, a versenyzés örömét, és egyúttal képessé teszik őket jelentős eredmények elérésére. Az MTK Budapest célja, hogy a kiemelkedő munkát végző sportszakemberivel hosszú távú együttműködést alakítson ki, olyan feltételeket teremtsen, amely által a sportszakemberek hivatásukra koncentrálhatnak, és elkötelezetten képezhetik a fiatal sporttehetségeket. Ennek érdekében klubunk 2024 márciusában elindította a Szőcs Bertalan Edzői Életpálya Programot, melynek névadója Szőcs Bertalan, az MTK Budapest legendás vívómestere, aki több, mint fél évszázados edzői pályafutását az MTK-ban töltötte, kidolgozta a korcsoportos vívásoktatás módszertanát, mesteredzői elismerést kapott, és tanítványai sorra nyerték az olimpiai- világ- és Európa-bajnoki érmeket.
A programban szereplő edzők közül többen már át is vették a hosszabb távú megállapodást garantáló szerződésüket.

Deutsch Péter, az MTK Budapest ügyvezető elnöke a rendezvényen kiemelte, hogy az elmúlt bő évtized szervezetfejlesztési, sportszakmai fejlesztési és ezzel szorosan összefüggő létesítményfejlesztési programja – mely 2013-ban indult, és 2025-ben fejeződik be – mellett a klub kiemelt figyelmet fordít a sportszakemberekre, edzőkre, hiszen munkájuk nélkül nem működtethető sikeresen az egyesület. Ennek érdekében olyan rendszert dolgozott ki az MTK Budapest, melynek segítségével a sportszakemberek kiszámítható körülmények között, hosszabb távra tervezve, anyagi biztonságban dolgozhatnak a következő esztendőkben.

Kuti Máté, sportszolgáltatási igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy – legalább – a 2028-as, Los Angelesben megrendezésre kerülő olimpiáig szól a megállapodás, mely több olyan elemet is tartalmaz, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a programban részt vevő edzők megfelelő garanciákat kapjanak. Ennek részeként a megállapodások kiterjednek bérfejlesztésre, illetve a kimagasló eredmények premizálási rendszere is kidolgozásra került.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!