Kézilabda
Andróczki Flóra

Úszás: Négy érmet szereztünk a hétvégén

Publikálva: 2021.07.18 Frissítve: 2021.07.20 Úszás

Három ezüstöt és egy bronzot szereztünk Szegeden.

Hétvégén a szegedi Tiszavirág Sportuszodában rendezték a cápa korosztályú (2010-2011-es lányok és 2009-2010-es fiúk) úszók országos bajnokságát.  

Az első napon Bolla Csenge 200 méter pillangón bejutott a döntőbe, ahol a hetedik helyen zárt, majd Kreisz Bálint 50 méter gyorson és 200 méter pillangón is épphogy lemaradt a dobogóról. Ez extra motivációt adott neki, és 1500 méter gyorson ezüstérmet szerzett.

Bálint lendülete a következő napra is kitartott, és 400 méter gyorson is második helyen zárt. Ezután a női (Hartai Emese, Bolla Csenge, Szugyiczki Adél, Csongrádi Dorina) és férfi 4X200 méteres gyorsváltónk (Ékes Zalán, Hartai Botond, Gaitz Benett, Kreisz Bálint) is bejutott a döntőbe, előbbi nyolcadik, utóbbi ötödik lett.

A harmadik napon Kreisz Bálint 100 méter gyorson második, 200 méter gyorson pedig harmadik lett. Bolla Csenge 100 méter pillangón közel járt a döntőhöz, de végül kilencedik lett.

A 4X100-as fiú gyorsváltónk (Hartai Botond, Ékes Zalán, Gaitz Benett, Kreisz Bálint) hatodik, a lány váltónk (Csongrádi Dorina, Bolla Csenge, Szugyiczki Adél, Hartai Emese) nyolcadik lett a döntőben. Összesen kilenc sportolónk három ezüst-, egy bronzéremmel és hét pontszerző hellyel zárta a megmérettetést.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!