Atlétika
Kulunics Vince

US Open 2017: győzelem egyesben (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.08.29 Frissítve: 2017.08.29 Tenisz

Babos Tímea több mint két és fél órás küzdelemben győzte le svájci ellenfelét.

Babos Tímea – Viktorija Golubic (svájci) 7-5, 5-7, 7-5

Babos Tímea maratoni hosszúságú mérkőzésen, három szettben legyőzte a világranglista 104. helyén álló svájci Viktorija Golubicot.

Eláll a szavam, nagyon-nagy meccs volt. Végre olyan küzdős és nehéz mérkőzés, amely a végén az én javamra fordult. Nagyon-nagyon örülök ennek! Nem is nagyon szeretnék belemenni a meccs részleteibe. Csak az számít, hogy győztem. Jól bírtam fizikailag, kiküzdöttem a továbbjutást. Tényleg nagyon-nagyon happy vagyok! – nyilatkozta Timi.

Az 56 perces első játszmát Timi kezdte jobban, 2-1 után hatalmas csatában elnyerte ellenfele adogatását. A magyar játékos az ötödik bréklabdát használta ki, vagyis már ekkor nagyot küzdött. Az előny sajnos nem tartott ki sokáig, Golubic a hetedik gémben csak két labdamenetet veszített fogadóként.

Szerencsére a szett végén ismét Timi volt a pontosabb, 6-5 után 15-re brékelt.

A 47 perces második felvonás még szorosabban alakult. Mindkét játékos nagyszerűen adogatott, alig adott esélyt a fogadónak. Timi a negyedik gémben bréklabdához jutott, de nem tudott élni az eséllyel. Ez pedig döntőnek bizonyult… Golubic 5-5 után ugyanis 30-ra brékelt, majd 15-re kiszerválta a szettet.

A döntő játszma rendkívül izgalmas és fordulatos volt. Timi nullára veszítette el a szerváját, majd fogadóként sem tudta megállítani ellenfelét. Golubic 4-2-ig simán őrizte brékelőnyét, majd jött a mindent megváltoztató játék!

Timi a hetedik gémben elképesztően nagyot harcolt, sikeresen! A magyar játékos összesen három bréklabdát hárított, majd megnyerte adogatását. Ez pedig meghozta a remélt fordulatot. Timi a nyolcadik gémben 30-ra brékelt, majd 15-re nyerte a szerváját (5-4).

Golubic még egyenlített, de ezután újra a magyar játékos percei következtek. Timi 30-ra hozta adogatását, majd fogadott a továbbjutásért. Golubic vezetett 30-15-re, de ezután már nem jutott szóhoz, illetve ponthoz. Timi meccslabdához jutott és ki is használta az esélyt!

A magyar játékos következő ellenfele Marija Sarapova lesz.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!