Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Újult erővel (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.10.24 Frissítve: 2020.10.24 Torna

Az 15 éves utánpótlás-válogatott tornászlány, Szmirnov Anna közel egy év után mutathatja be gyakorlatait az ifjúsági országos bajnokságon, de legjobb formáját a decemberi korosztályos kontinensversenyre tartogatja.

Kiváló állapotban, de még nem csúcsformában várja a jövő hét végén esedékes ifjúsági országos bajnokságot az MTK Budapest 15 éves tornászlánya, Szmirnov Anna. Már csak azért sem mostanra hegyezte ki a teljesítményét, mert a legjobbját a decemberben tervezett korosztályos Európa-bajnokságra tartogatja. Persze, az eredményes szereplésért itthon is mindent elkövet majd, és újra élesben versenyeznie is felemelő érzés lesz.

– Már minden szeren teljes gyakorlatokat csinálok, és pontosítom azokat, hogy minél szebben sikerüljenek. A legutóbbi versenyem tavaly december elején volt, így nem csoda, hogy nagyon várom az országos bajnokságot. Gerendán olyan elemmel készülök, amelyet régebben csináltam, viszont a múlt évi sérülésem miatt szüneteltetnem kellett – most újra bemutatom, és a leugrásom is új. Felemás korláton a gyakim kiinduló pontszáma nem változott, de egy elemet kicseréltünk és egy kötést beleraktunk. Másabb lesz. Ugráson nincs új elem. Az kicsit nehézkesen megy, ezzel együtt bízom a legjobbakban, míg a talaj kicsit más sorokat tartalmaz, de nagyjából hasonló maradt. Az elmúlt időszak nagyon furcsa volt. Leginkább az, hogy nem léphettem szerekhez bírók előtt. A karantén a lehető legrosszabbkor ütött be. Éppen úgy éreztem, felkészültem a nyári Eb-re, esélyes vagyok a csapatba kerülésre. De ez már így alakult, most újult erővel készülök.

Az ígéret megjegyezte, az országos bajnokságon nem helyezésekben gondolkodik. A legfőbb célja, hogy sikeresen, szépen bemutassa a gyakorlatait, és ahogy fogalmaz: „A többi a bírókon múlik.” Az ifjúsági kontinensbajnokság eredeti helyszíne Párizs lett volna a nyáron. Később az azeri főváros, Baku kapta meg a rendezési jogot, ezt változtatta meg az európai szövetség október elején a törökországi Mersinre. Elképzelhető, hogy Anna addig még színesíti gyakorlatait egy-két új elemmel. Az ígéret a nemzetközi porondon történő bizonyítást azért is várja lelkesen, mert a tavalyi győri junior-világbajnokságon tartalékként volt jelen, lehetőséghez nem jutott. Most az övé lehet az egyik főszerep.

– Reméltem, hogy megrendezik az Eb-t, mert be szeretném mutatni mindazt, amivel hosszú idő óta készülök. Bízom benne, ez sikerülni is fog, és azért dolgozom, hogy ott és akkor legyek csúcsformában. Kicsit meglepődtem, amikor Bakuról is váltottak Mersinre, de igazából ezek a körülmények nem hatnak rám. Csupán annyival lett volna jobb a korábbi helyszín, ha alkalmas, hogy Törökországban már jártam, Azerbajdzsánban pedig még nem.

A fiú tornászok ifjúsági Eb-jét december 9. és 13., a lányokét egy héttel később, december 16. és 20. között rendezik Mersinben – a felnőtteké mellett. A magyar ifjúsági csapatokban öt fő kap helyet.

Forrás: utanpotlassport.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!