Atlétika
Szabó Beatrix

Újra sikerült győzni

Publikálva: 2016.11.28 Frissítve: 2016.11.28 Röplabda

A Gödöllő nem jelentett akadályt röpiseinknek.

MTK Budapest – Gödöllői RC 3-0 (19, 24, 20)

MTK Budapest: Szűcs, Lakatos, Hackl, Lutter, Papp, Petőváry
Cserék: Tímár (liberó), Kilyénfalvi, Lesi

Vezetőedző: Alberto Salomoni

Gödöllői RC: Czina, Nagy K., Széles, Radomszki, Szabó, Nagy A.
Cserék: Kovács (liberó), Mauer (liberó), Nagy Zs.

Vezetőedző: Borkovits Zoltán

Jobban kezdtük a mérkőzést és remek sáncainknak köszönhetően az első percekben 7-3-ra megléptünk. 13-9-nél időt kért a Gödöllő, hogy rendezze sorait, majd 19-14-nél ismét időt kért a vendégcsapat. A centerjátékunk továbbra is jól működött, így a 4-5 pontos különbséget sikerült megtartani a szett végéig és 25-19-re hoztuk az első játszmát.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk és 8-3-ra elhúztunk az első technikai szünet előtt. 10-3-nál a mérkőzés leghosszabb labdamenetét nyertük meg, de sajnos ez nem adta meg a várt lélektani pluszt és az ellenfél 10-7-re feljött, így Salomoni mester kénytelen volt időt kérni.

Ezután egyre szorosabb lett a meccs, és 13-13-nál már döntetlent mutatott az eredményjelző. A második technikai szünet 16-14-es hazai vezetésnél jött, majd 18-15-nél időt kért a Gödöllő. Szűcs ászával 20-16-ra léptünk meg, majd egy gyönyörű ejtés után már öt volt közte, így újra időt kért Borkovits. A gödöllőiek ezután új erőre kaptak és 22-21-re felzárkóztak, így az MTK-nak kellett rendezni a sorokat. Széles erős szerváival nem tudtunk mit kezdeni, aminek eredményeképp 24-22-nél játszmalabdához jutottak Borkovitsék. Ezután hatalmasat küzdöttek lányaink és higgadt játékkal, négy pontot zsinórban megnyerve hoztuk a második szettet 26-24-re.

A harmadik játszmában változott a forgatókönyv és 4-1-re a vendégek húztak el, így kénytelenek voltunk időt kérni. A Gödöllő ezután három adogatást is elrontott, aminek köszönhetően 7-6-ra zárkóztunk fel. Hamar újra hárommal elment a vendéggárda, de ismét szervából hibáztak, így megint egy pontra jött fel a fővárosi egyesület. 11-10-nél átvettük a vezetést, majd növeltük az előnyt egy fenomenális labdamenet után. 16-14-nél jött a technikai szünet, majd Salomoni becserélte az addig mellőzött Lesit, aki két remek szervával szállt be a játékba. A szett vége felé lépésről lépésre húztunk el és végül 25-20-ra nyertük a harmadik menetet és végül a meccset is.

Alberto Salomoni:Nagyon jó eredményt értünk el egy remek csapat ellen, bár igaz, sok emberük hiányzott. Persze mi sem számíthattunk mindenkire, de a lányok élvezték a játékot, ami nagyon fontos ahhoz, hogy jól teljesítsenek. A 3-0-ás eredmény önbizalmat adhat és magabiztosan mehetünk neki a következő mérkőzéseknek. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!