Atlétika
Kulunics Vince

Újra fel kell építeni magunkat

Publikálva: 2016.02.05 Frissítve: 2016.08.02 Röplabda

Az MTK Budapest női röplabdacsapata legutóbbi öt meccséből mindössze egyet nyert meg, és visszacsúszott a negyedikről a hatodik helyre. A formahanyatlás okairól és a szombati, Albrecht-MVSCI MVSI elleni mérkőzésről Szűcs Kingát kérdeztük.

A szurkolóknak nem sok okuk volt az örömre az MTK Budapest női röplabdacsapatának legutóbbi pár mérkőzésén. Szűcs Kinga azonban azok közé tartozott, akik a nehéz időkben is többnyire jól teljesítettek. A következő pár meccsen hatalmas szükség lesz Kinga rutinjára és példamutató küzdeni tudására.

– Szombaton az utolsó helyezett, nullapontos Miskolc otthonában léptek pályára. Mit vársz az MVSC elleni meccstől?

– Mivel a papírforma alapján mi vagyunk az esélyesebbek a győzelemre, úgy gondolom, a miskolci és a kecskeméti meccsek segíthetnek visszaszerezni az önbizalmunkat. Remélem, újra fel tudjuk építeni magunkat – egyénileg és csapatszinten is, és felkészülhetünk a kiélezettebb mérkőzésekre.

– Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az utóbbi pár hétben hullámvölgybe került a csapat. Te miben látod a formahanyatlás okait?

– Úgy érzem, mostanában kicsit görcsösebben játszunk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a következő meccseken ezt kijavítsuk, és hogy bebizonyítsuk, ott a helyünk, ahol ősszel álltunk. 

– Mégis, szerinted mi okozza ezt a görcsösséget? Mi az, ami ősszel működött, és most nem?

– Nagyon nehéz kérdés, nem biztos, hogy tudom a választ. Tény, hogy hullámvölgybe kerültünk, de szerintem már a Vasas elleni első szettben is látszott, hogy nem felejtettünk el röplabdázni, és tudunk keményen küzdeni. Amennyiben ezt a játékot tudjuk állandósítani, akkor bármi lehet.

– Ha jól tudom, a Kaposvár elleni vereség másnapján tartottatok egy kvázi válságértekezletet. Sikerült megbeszélni a problémákat, illetve valamiképpen előrelépni?

– Azt hiszem, igen. Két megbeszélés is volt: először leültünk csak mi lányok, magunk között, aztán a szakmai stábbal és a vezetőkkel együtt is. Sikerült kibeszélni a problémáinkat, a rossz periódus okait. Most itt az ideje a pályán is bizonyítani, hogy ki tudunk lábalni ebből a helyzetből

– A Kaposvár elleni meccs után Hollósy László azt nyilatkozta, hogy át kell gondolni a csapat céljait, terveit. Történt ez ügyben bármi változás? Mi most a célkitűzés az alapszakaszt, illetve az egész bajnokságot tekintve?

– Nem tudok róla, hogy lenne bármi változás a csapat célkitűzéseit illetően. Most jön a Miskolc és a Kecskemét, remek alkalmak, hogy újra felépítsük az önbizalmunkat a Nyíregyháza és a Békéscsaba elleni meccsekre. Ha újra a decembert megelőző felszabadult játékunkat tudjuk hozni, akkor a legjobb négybe kerülés sem lehetetlen. Az elsődleges cél, hogy a Nyíregyházát megverjük, ezért fogunk edzeni és küzdeni, semmiképpen nem akarjuk, hogy megelőzzenek minket. A nyíregyházi meccset követően pedig már nagyjából tudni fogjuk, hogy ki vár ránk a rájátszásban. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!