Atlétika
Moravcsik Angéla

Újra a ranglétra élén

Publikálva: 2020.12.12 Frissítve: 2020.12.12 Vívás – tőr/párbajtőr

A hétvégi győzelmének köszönhetően Somody Soma ismét vezeti a kadet ranglistát.

Klubunk fiatal párbajtőrvívója, Somody Soma sűrű hétvégén van túl, hiszen a kadetek közt megnyerte a párbajtőr Magyar Kupa negyedik fordulóját, míg a juniorok mezőnyében kilencedik lett. Soma elmondta, hogyan élte meg a megmérettetéseket.

– Jobban kijött a lépés mint legutóbb. A csoportkört sikerült mindkét versenyen hibátlanul lehozni. Ezt követően a kadetviadalon többnyire fiatalabb ellenfeleket kaptam, a legszorosabb meccsem Balázs Bence ellen volt, akit 14-11-es hátrányból sikerült megvernem, de az elődöntő is izgalmasan alakult. A győzelemnek köszönhetően újra a ranglista élére ugrottam, aminek nagyon örülök.

A szombati kadet siker után Somának még maradt ereje az eggyel idősebbek között is elindulni.

– A legjobb 16 volt a cél, tehát elégedett vagyok a kilencedik hellyel. 15-13-ra kaptam ki Csabai Mátétól, aki remek vívó és klubtársamat, Bartkó Leventét is ő búcsúztatta. Viszonylag jól bírtam fizikailag, illetve  mentálisan is rá tudtam készülni a két versenyre. A viadal helyszínén, Tatán aludtam, így volt idő kipihennem magam a két nap között.

A 16 éves sportolót arról is kérdeztük, mi vár rá az elkövetkezendő hetekben.

– Szeretnék a juniorranglistán az első tizenkettőbe bekerülni, hogy indulhassak világkupán, tehát a korosztályos és felnőtt országos bajnokságokra is rendkívül oda kell figyelni. Utóbbit még karácsony előtt megrendezik, az lesz a következő lépés. Igyekszünk mindenféle versenyszituációra felkészülni, hogy semmi ne érjen minket meglepetésként, ugyanis az utolsó héten már óriási változtatásokra nincsen lehetőségünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!