Atlétika
Jankovics Dániel

Újabb vesztes meccs, egy pozitívummal

Publikálva: 2021.01.23 Frissítve: 2021.01.23

Férfi kosárlabdacsapatunk 94–75-ös vereséget szenvedett a Budapesti Honvéd SE ellen a bajnokság 17. fordulójában.

A férfi NB/B piros csoportjában szereplő MTK-ELITE Basket a bajnokságban jóval előkelőbb helyen rangsorolt Budapesti Honvéd SE csapatát fogadta a péntek esti mérkőzésen. Hiába játszott azonban hazai pályán Horváth Balázs együttese, az ellenfél szinte minden statisztikai mutatóban felülmúlta a mieinket.

A kispestiek már az első negyedben elléptek, hamar több mint tízpontos előnyre tettek szert (14–25). A folytatásban ugyan némiképp feljavult a játékunk, a Honvéd egy negyed alatt harmincegy pontot ért el, ami nem éppen a védekezésünk hatékonyságát dicséri (41–56). Más kérdés, hogy a harmadik etapot négy ponttal megnyertük (63–74), jóllehet, a mérkőzés érdemi kérdése ekkor már eldőlt. Ellenfelünk Tanoh Dez András vezérletével viszonylag simán felénk kerekedett. A mieink közül Láncos Krisztián jutott el tizenkilenc pontig, viszont amíg a Honvédnál négyen is tíz pont felett teljesítettek, addig nálunk Láncos mellett csak Jakab Péter. Riválisunk az utolsó negyedet is behúzta, s így 94–75-re megnyerte a meccset.

Horváth Balázs, vezetőedző értékelése: Sajnos ismét nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, két és fél perc után időt kellett kérném 13-3-as állásnál. Az első félidőben a két csapat közti sebességbeli különbség alapján a 15 pontos hátrányunk még hízelgő is volt számunkra. A félidei szünetben megkapta a csapat a fejmosást és a második játékrészben egészen más arcunkat mutattuk. Vissza tudtunk jönni többször is nyolcpontos különbségre, ahol egy-két kétes játékvezetői ítélet, illetve több rossz döntés következtében újra visszaállt a 15 pontos különbség. Sportemberhez méltóan be kell ismernem, hogy a két csapat között jelen pillanatban ekkora a különbség, az ellenfél fizikalitásának köszönhetően felőrölt minket. Egy pozitívumot azért szeretnék kiemelni: Láncos Krisztián fiatal posztos játékosunk rendkívül eredményesen és jól kosárlabdázott. A mi egyesületünknek alapvetően az a célja, hogy ezeknek a fiatal játékosoknak lehetőséget biztosítsunk, amit korábban nem kaptak meg. Továbbra is dolgozni fogunk azon, hogy győzelmeket gyűjtsünk és bennmaradjunk ebben a bajnokságban úgy, hogy a fiataljaink a pályán vannak.

Férfi NB I/B piros csoport, 17. forduló
MTK-ELITE BASKET–BUDAPESTI HONVÉD SE 75–94 (14–25, 27–31, 22–18, 12–20)

Láncos Krisztián 19 pont, Jakab Péter 15/3, Takács András 10, Jilling László 9, Juhász Kájusz 8/6, Bognár Mátyás 6/3, Hegedüs Attila 5, Farkas Sándor Dániel 3/3.           

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!