Atlétika
Krizsán Xénia

Újabb győzelem: már biztosan az élen telelünk

Publikálva: 2019.12.09 Frissítve: 2019.12.09 Labdarúgás

Visszavágtunk a Csákvárnak az első fordulóban elszenvedett vereségért.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–AQVITAL FC Csákvár 3-0 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion 1435 néző

Vezette: Berke Balázs (Berényi, Szalai, Márkus)

Gólszerző: Lencse (36., 86.), Schön (55.)

Sárga lap: Varju (90.)

MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Varju, Nagy, Deutsch – Palincsár (Vass, 67.), Kata, Mezei – Katona (Kanta, 84.), Lencse, Schön (Szatmári, 87.)

Vezetőedző: Michael Boris

AQVITAL FC Csákvár: Markek – Huszti (Sipos, 60.), Csató, Nándori, Tányéros, Galambos (Kocsis, 45.) – Madarász, Mim (Sejben, 70.), Mészáros – Skribek, Baracskai

Vezetőedző: Visinka Ede

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában az 5. helyen tanyázó Csákvár együttesét fogadtuk. Volt miért visszavágni, hiszen a bajnoki nyitányon 3-2-es vereséget szenvedtünk Visinka Edééktől. Ennek megfelelően aktívan kezdtük a mérkőzést: előbb Mezei távoli lövését védte Markek, majd Palincsár fejese ment centikkel a kapu mellé.

Az eseménydús kezdést követően kissé leült a találkozó: a Csákvár a stabil védekezésre és az ellentámadásokra helyezte a hangsúlyt, mi pedig nem igazán tudtuk megbontani a vendégek falát.

A 36. percben viszont könyörtelenül kihasználtuk a Csákvár hibáját: Mezei csapott le Galambos trehány átadására, Lencsét ugratta ki, aki eltolta a bizonytalan kapus mellett a játékszert és megszerezte 10. találatát a bajnokságban. (1-0)

A gól után négy perccel Somodi védte Mészáros távoli löketét, újabb helyzet ezután nem adódott, egygólos előnnyel várhattuk a folytatást.

A második játékrészt Skribek lövése nyitotta, ám a kaput nem sikerült eltalálnia 17 méterről. Az 51. percben megint Skribek volt veszélyes, miután a tizenhatosunk előtt szerzett labdát, ezúttal ígéretesebb helyről kísérletezhetett, de mellé lőtt.

Az 55. percben gyönyörű támadást követően megdupláztuk az előnyünket: Fülöp szöktette Katonát, aki Palincsárhoz passzolt, ő Schönnek centerezett, támadónk pedig nem hibázott. Schön immáron zsinórban harmadik tétmeccsén talált be. (2-0)

A 73. percben Mezei távolról kísérletezett, a kapus verve volt, de a labda a kapufáról az alapvonalon kívülre pattant. Egy perccel később Kata szép emeléssel hozta helyzetbe a csereként beálló Vasst, aki ballal lőtt a kapu fölé. Négy perccel ezután Vass hasonlóan készített elő Katonához, aki szintén ballal lőhetett, de ő sem járt sikerrel.

A 79. percben Sejbenről feledkeztünk el a tizenhatoson belül, és Varju hatalmas mentése kellett ahhoz, hogy elkerüljük a gólt. A 85. percben Sipos került a kapunk elé, de nem sikerült eltalálnia a kaput ígéretes helyzetben.

Egy perccel később megadtuk a kegyelemdöfést: Kata ugratta ki Lencsét, aki ziccerben okosan passzolt Markek mellett a hálóba. (3-0)

A Csákvár nem tudott válaszolni, így zsinórban a harmadik mérkőzésen nem kaptunk gólt, és a győzelemnek köszönhetően már biztos, hogy az első helyen telelünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!