Atlétika
Nagy Marcell

Újabb győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.09.02 Frissítve: 2017.09.02 Labdarúgás

Átvettük a vezetést a bajnokságban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budaörs – MTK Budapest 0-2 (0-1)

Grosics Gyula Stadion, 400 néző

Vezette: Németh Ádám (Szalai, Király, Gaál)

Sárga lap: Horváth E. (33.), Borbély (87.)

Gólszerző: Vass Patrik (8.), Lencse László (80.)

Budaörs: Kemenes – Menyhárt, Kékesi, Tányéros, Medgyes – Sajbán Miklós (Lengyel, 81.), Bakos – Horváth E. (Pethő, 61.), Czvitkovics (Horváth R., 57.), Deli – Sajbán Máté

Vezetőedző: Bognár György

MTK Budapest: Szentpéteri – Bori, Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Hrepka, 72.), Vass Á., Schäfer, Jakab (Lencse, 66.) – Torghelle (Borbély, 81.), Korozmán

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Csapatunk a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában a 15. helyezett Budaörshöz látogatott. A mieink kezdték jobban a mérkőzést, és már a 8. percben megszereztük a vezetést: Korozmán tolta oldalra a labdát Vass Patriknak a tizenhatoson belül, a jobbszélsőnk pedig az ötös sarkáról lőtt Kemenes hálójába.

Rögtön egy perccel később megduplázhattuk volna az előnyünket, de a hazaiak kapusa hatalmas bravúrral hárította Korozmán közeli lövését. A Budaörs első lehetősége a 12. percben jött, de Sajbán kísérleténél Szentpéteri a helyén volt.

A 33. percben ismét növelhettük volna az előnyünket, ugyanis Schäfert buktatták a tizenhatoson belül, így büntetővel jöhettünk. A labda mögé Torghelle állt oda, de sajnos picit megcsúszott a lövés közben, és nem talált kaput. A 39. percben ismét Vass Patriké volt főszerep, amikor a tizenhatoson belülről próbálkozott akrobatikus mozdulattal, de Kemenes a helyén volt.

A félidő végéig újabb lehetőség nem adódott, így egygólos előnnyel várhattuk a folytatást.

A második játékrész első nagyobb lehetősége a vendéglátók előtt adódott, ám Deli közeli lövése a felső lécről kifelé pattant. Tíz perccel később ismét Deli lőhetett volna gólt, de Szentpéteri bravúrral védte fejesét.

Feczkó Tamás a félidő derekán Lencsét, majd Hrepkát is pályára küldte. A 74. percben ennek majdnem meg is lett az eredménye, de mindkét támadó épphogy lemaradt Korozmán beadásáról.

A 80. percben azonban már nem úszta meg a Budaörs: Korozmán szögletét követően Lencse elé pattant a labda, aki tizenhatról a védők lábai között a kapuba talált, eldöntve ezzel a mérkőzést.

A hátralévő időben újabb nagy helyzet már nem alakult ki, így ismét három ponttal gazdagodtunk. Mivel a Kisvárda döntetlent játszott a Cegléd otthonában, idén először átvettük a vezetést a tabellán. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!