Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Újabb fontos mérkőzés vár az MTK Törökbálintra

Publikálva: 2017.02.04 Frissítve: 2017.02.03

A kék-fehérek a múlt héten győzni tudtak Pécsett, ezúttal a Bonyhád lesz az ellenfelük.

Az MTK Törökbálint a férfi kosárlabda NB I/B 14. fordulójában a PVSK-Kronosz Kiadó otthonában aratott fontos győzelmet. Az első negyedben szinte végig a hazaiak vezettek, a legnagyobb különbség öt pont volt, ami a játékrész végére háromra csökkent (17-14). A második periódus első felében fej-fej mellett haladtak a csapatok, de utána beindult a törökbálintiak szekere, és miután a negyed derekánál 23-22 után volt az állás, a félidőre 10 pontos előnyt sikerült kiépíteniük (30-40).

Fordulás után is az MTK Törökbálint irányította a mérkőzést, amelynek kimenetele a harmadik negyed végére már el is dőlt (38-56). A záró etapban volt, hogy már 23 ponttal is vezettek a kék-fehérek, így végül biztos győzelmet arattak Pécsen (52-70).

Mivel a törökbálintiak sorozatban három vereséggel a hátuk mögött játszottak a Mecsekalján, mindenképpen győzniük kellett, főként, hogy a hazaiaknál voltak hiányzók is. Az első negyed bizonytalankodása után sikerült is magabiztos sikert aratni, mégpedig úgy, hogy a kék-fehérek öt játékosa is (Bihari Máté, Horváth Kristóf, Jakab Péter, Szabó Tibor, Mohay Péter) kétszámjegyű ponttal terhelte meg a pécsiek kosarát.

Kellően élesek voltunk mentálisan végig a mérkőzésen – értékelte a Pécsen látottakat Szarvas Gábor, az MTK Törökbálint vezetőedzője. – A védekezést helyezte a csapat előtérbe, ezzel szinte automatikusan felpörgött a támadásunk. Öten értek el kétszámjegyű dobott pontot, ami újra kollektív támadás felfogást jelent a csapapunknál. Nagyon örülök, hogy megszakítottuk az eddig ismeretlen hosszúságú, hárommérkőzéses vereség sorozatunkat.

Szombaton a jó formában lévő Bonyhád érkezik Törökbálintra. A bajnokságot a tőlük megszokottnál gyengébben kezdő, a közelmúltban kétszer is NB I/B bajnoki címet nyerő klub kosarasai a szezon elején nem muzsikáltak jól, de minket pont megtréfáltak októberben. Az utóbbi időben viszont kifejezetten jól megy nekik a játék, a legutóbbi hat mérkőzésükből ötöt megnyertek. A múlt héten például a tabellán addig élen álló Oroszlány ellen győztek – nem kis meglepetésre. Jó lesz tehát vigyázni, komoly derbire van kilátás.

Február 4. 17:00 MTK Törökbálint – Bonyhádi KSE; férfi kosárlabda NB I/B-s bajnoki mérkőzés, Törökbálint

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!