Atlétika
Nemes Rita

Újabb ezüstérem (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.20 Frissítve: 2020.12.20 Vívás – kard

Kardcsapatunk második helyen zárt az országos bajnokságon.

Vasárnap négy együttesünk volt érdekelt a BOK-csarnokban rendezett vívó országos bajnokságon. Elsőként a Szényi Péter, Somody Soma, Bartkó Levente, Kardos Bence összeállítású párbajtőrcsapatnak szurkolhattunk. Péterék az NKESE II., majd a DVE együttesét is magabiztosan búcsúztatták, ezzel bejutottak a nyolc közé. A negyeddöntőben a Vasas II. ellen azonban 42-36-os vereséget szenvedtek, így az 5. helyért küzdhettek tovább. A BHSE II. sajnos kifogott rajtuk, de a 7. helyért a Tapolca Vívóklubot legyőzték 45-30-ra. II. számú csapatunk (Koska G Bendegúz, Sebastian Benavides, Szalai Zoltán, Bene Zoltán) a 19. helyen zárta a viadalt.

Női párbajtőrözőink rendkívül fiatal együttessel, Wimmer Dorina, Nébald Franciska, Simon Sarolta, Marschall Réka összeállításban indultak. Az első meccsen az OSC-t 45-32-re győzték le, ám a negyeddöntőben a NHSÉ-vel nem bírtak, így az 5. helyért vívhattak. Az első mérkőzést az OVSE ellen, nagy csatában 42-41-re sikerült hozni, majd a Fless 45-30-re verte lányainkat, akik így végül hatodikok lettek.

A legjobb esélyekkel férfi kardozóink indultak (Szatmári András, Péch Miklós, Kovács István), akik az UTE II. és a GEAC legyőzésével bejutottak a döntőbe. A fináléban a fiúkra a Vasas várt, az utolsó asszót az egyéni verseny két döntőse, Szilágyi Áron és Szatmári András vívta. Szatyi 40-39-es hátrányból kezdett, és ugyan hamar egyenlített, a végjáték a Vasas sportolójának sikerült jobban, így a piros-kékek nyerték a döntőt 45-42-re.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!