Tenisz
Piros Zsombor

Újabb érem az Európa-bajnokságról

Publikálva: 2019.06.22 Frissítve: 2019.06.23 Vívás – kard

Ezüstérmes lett a Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású magyar férfi kardcsapat a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

A magyarok második kiemeltként a negyeddöntőben kezdtek szombaton a 12 együttest felvonultató mezőnyben, és magabiztosan, 45-28-ra verték a briteket. Az elődöntőben is nagyszerűen és eredményesen vívtak, a románokat 45-40-re felülmúlva jutottak a fináléba, amelyet a bronzmérkőzés előtt rendeztek.

Magyar szempontból ez is jól indult, az első három asszó után 15-6 volt az állás, de később a közönség támogatás mellett a németek fordítottak. A végén Szilágyi nagyszerű hajrával 43-43-nál egyenlített ugyan, az utolsó két tust azonban a hazaiaknak ítélték.

A férfi kardozók a küldöttség negyedik érmét szerezték. Korábban ugyancsak második lett a női kardválogatott, míg harmadikként zárt női kard egyéniben Márton Anna, valamint a férfi párbajtőrcsapat.

Európa-bajnokság, Düsseldorf. Férfi kardcsapat, 12 induló.
Negyeddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45-28 (Gémesi +7, Szatmári +6, Szilágyi +4).

Elődöntő: Magyarország-Románia 45-40 (Szatmári +8, Gémesi +1, Szilágyi -4).

Döntő: Magyarország-Németország 43-45 (Szilágyi +5, Szatmári -1, Gémesi -7).

Végeredmény: 1. Németország, 2. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron, válogatott edző: Decsi András, Neuhold Sándor, edzők: Decsi István, Navarrete József, Gárdos Gábor, Decsi András), 3. Olaszország

Forrás: MTI, 
Fotó: Illyés Tibor

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!