Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Új időszámítást kezdtek

Publikálva: 2020.11.21 Frissítve: 2020.11.20

Az MTK ELITE Basket nyolcból nyolc vereséggel indította az aktuális évadot a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában. Horváth Balázs vezetőedző szerint azonban a visszatérőkkel és Jilling László szerződtetésével teljesen újjászülethet az együttes.

Nem indult sokat kecsegtetően az MTK-ELITE Basket 2020/21-es bajnoki évada. A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában szereplő alakulat eddig az összes mérkőzését elvesztette, így a tabella utolsó helyéről várja a decemberi folytatást.

– Nyilván a mi hibánk, hogy itt tartunk, de az is biztos, hogy a szerencse sem állt mellettünk még az idén. A bajnokság első mérkőzését úgy kellett lejátszanunk, hogy előtte csak két felkészülési meccsünk volt a tervezett nyolc helyett, sajnos a meccshiány miatt három ponttal kikaptunk a PVSK-tól, onnantól pedig már sodródtunk lefelé – mondja el véleményét Horváth Balázs, a csapat vezetőedzője.

– A negyedik meccsünk után ráadásul öt meghatározó játékosunk is kidőlt sérülés, illetve a koronavírus miatt. Két csapattagtól pedig el kellett köszönnünk, mert a teljesítményük nem érte el a várt szintet, és mivel január óta összesen kétszer sikerült nyernünk, azt a döntést hoztuk, hogy inkább új játékosoknak adunk lehetőséget, máskülönben garantált lenne az egyenes ági kiesésünk, amit mindenképpen el szeretnénk kerülni.

Ennek fényében erősített az MTK-ELITE Basket: Jilling László személyében rutinos irányító csatlakozott az együtteshez.

– Nagyon sokat remélünk tőle, tekintettel arra, hogy sokat látott kosarasról van szó, aki nagy rutinra tett szert a B csoportos bajnokságban, tavaly Hepp Kupát nyert a Budafokkal. Vele és a mostanra felépült játékosainkkal jelenleg minialapozást végzünk, hogy decemberben a három mérkőzésünkből legalább kettőt megnyerjünk. A játékosaim pontosan tudják, mi forog kockán, ehhez mérten elszántak. Új időszámítást kezdtünk, van tizennyolc meccsünk kijavítani a hibákat és feljebb kúszni a tabellán.

A vereségek ellenére akadt előnye is a mögöttünk hagyott heteknek: az U20-as csapatból több fiatal felkerült, némelyikük kifejezetten biztató teljesítményt nyújtott a felnőttek között.

– Nagy Dánielt tudom kiemelni, akit már korábban is kinéztem magamnak, hogy idővel a felnőttcsapat edzésein számítanék rá, majd jöttek a sérülések, és a Miskolc ellen például csak úgy tudtunk kiállni, hogy ő is játszott. Csütörtökön vett részt először felnőttedzésen, majd pénteken rögtön 20 percet töltött a pályán, de egyáltalán nem ijedt meg a lehetőségtől. Öröm látni, hogy vannak még olyan fiatalok, akikben bízhat az ember.   

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!