Atlétika
Krizsán Xénia

Új időpontot keresnek

Publikálva: 2020.12.02 Frissítve: 2020.12.02 Rövidpályás gyorskorcsolya

Ismét el kellett halasztani a rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokságot.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség bejelentette, elhalasztják a december 18-20 közé tervezett országos bajnokságot. A korcsolyázók magyar válogatott keretéből többen nem tudtak volna indulni, ez is közrejátszott abban, hogy ismét eltolták az eredetileg szeptemberre tervezett versenyt. A gyorskorcsolya-ágazat sportigazgatója, Telegdi Attila elárulta, miért döntöttek így:

Igen erősen begyűrűzött a koronavírus az olimpiai keretbe – a legnagyobb odafigyelés ellenére. Akadnak olyanok, akik másodjára fertőződtek meg. Úgy véljük, nem nagyon van értelme úgy megrendezni országos bajnokságot, hogy azon a mezőny legjobbjai nem tudnak elindulni, éppen azok, akik a végső győzelemre is esélyesek lennének. Még ennél is nagyobb súllyal esett latba az, hogy a fertőzés után szigorú protokoll vár mindenkire: a visszatéréshez idő kell, azt nem szabad siettetni. Ki kell várni az orvosok által előírt időt, így a magyar bajnokság idejére sokan még nem lennének százszázalékos állapotban. Ráadásul az országos bajnokság egyben válogató is az Európa-bajnokságra, vagyis mindenkinek meg kell adni az esélyt arra, hogy harcba szálljon a csapatba kerülésért.

A halasztás nem jelent egyben törlést, egyelőre keresik a megfelelő időpontot.

Múlt héten úgy határozott a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, hogy a két európai világkupaversenyt is törli a naptárból, az országos bajnokság halasztásához ez a döntés is hozzájárult. Újra kell tervezni a felkészülésünket, immár sokadszorra az idén – mondta Telegdi Attila. – Mindenképpen szeretnénk megtartani a viadalt, a nemzetközi versenynaptár alakulásának függvényében hamarosan megtaláljuk az időpontját.

Forrás: hunskate.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!