Atlétika
Szabó Beatrix

Ugyanonnan indultunk Keninnel (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.02.07 Frissítve: 2020.02.07 Tenisz

Gálfi Dalmát motiválja, hogy a 2015-ös korosztályos US Open-döntőben általa legyőzött Sofia Kenin szombaton a felnőttek között nyert Australian Opent – a juniorként világelső magyar szerint ő is ugyanolyan keményen dolgozik, mint az amerikai.

– Látta az Australian Open női döntőjét?

Nem, a levegőben voltam, akkor repültem haza az Egyesült Államokból. De nem lepődtem meg, hogy Sofia Kenin nyert: mindig is erős, határozott személyiségnek tartottam, igazi amerikai lány. Juniorként is látszott, hogy tele van önbizalommal – felelte Gálfi Dalma, akit annak apropóján kérdeztünk, hogy a 2015-ös korosztályos US Open fináléjában két játszmában legyőzte Kenint, aki szombaton a felnőttek között megszerezte első Grand Slam-trófeáját: a juniorként világelső Gálfival egykorú, 21 esztendős sportoló a legfiatalabb amerikai top 10-es Serena Williams óta, nem mellesleg hazája legmagasabban rangsorolt teniszezője.

– Jó négy évvel ezelőtt gondolta volna, hogy Kenin egyszer eljut idáig?

Benne volt a pakliban, mint ahogy az én esetemben is benne volt, hogy gyorsan az élmezőnybe kerülök.

– De nem így történt. Frusztráló, hogy felnőtt Australian Open-bajnok az a lány, akivel szemben juniorként Grand Slam-döntőt nyert?

Inkább motiváló, hiszen ugyanonnan indultunk, semmiféle különbség nem volt közöttünk. Neki több lehetősége adódott szabadkártyákhoz jutni a felnőttversenyekre, több amerikai tornát rendeznek, ami óriási előny. Jól jött ki neki a lépés, egyre nagyobb az önbizalma, de ő is ugyanazt a kemény munkát végzi a mindennapokban, amit én.

– Ennyit számít az önbizalom?

Abszolút, nagyon előre tud vinni, ha rendben van. Nyilván az amerikaiaknak is vannak mélypontjaik, ám sokkal hamarabb ki tudnak mászni belőlük, mert egész életükben azt hallják: te vagy a legjobb, meg tudod csinálni! Itthon egészen más a légkör, gyakoribb a negatív hozzáállás, ami csak annak az önbizalmát nem tépázza meg, aki olyan személyiség, hogy minden kritika lepereg róla.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!