Atlétika
Kulunics Vince

U20 országos döntő: megint négy pont hiányzott

Publikálva: 2017.05.06 Frissítve: 2017.05.06

A sérült Horváth Kristóf nélkül is szoros mérkőzést játszott utánpótlás-együttesünk a TF-Budapesttel, de a mi szempontunkból mínusz négy lett a vége.

MTK Törökbálint – TF-Budapest U20 - U20  63-67 (17-18, 13-16, 13-18, 20-15)

Budapest, Sport11 Sportcentrum

Statisztikai lap

Sajnos kiderült, hogy az előző napi, MAFC elleni mérkőzésen az MTK Törökbálint legjobb játékosának, Horváth Kristófnak nemcsak az orra, hanem az arccsontja is eltört. Így természetesen vezére nélkül kellett felvennie a csapatnak a küzdelmet a nyugati csoportot előttünk megnyerő TF-Budapesttel.

Az első félidőben végig szoros volt az állás, féltávnál négy pont hátrányban voltunk (30-34). A harmadik negyed elején „érdekes” játékvezetői felfogást láthattunk, azaz hagyták a sok szabálytalansággal tarkított védekezési stílust, amihez nem tudtunk gyorsan alkalmazkodni. Ennek eredményeként hamarosan 37-50 lett az állás, ami a játékrész végére 43-52-re alakult.

Főként Boinitzer Dávid és Mohay Péter cipelte hátán a csapatot, de Bognár Mátyás is sokat tett a közösbe. Folyamatosan csökkent a hátrány, és Tóth András két triplája után feljöttünk három pontra. A TF megtette a szívességet, hogy kihagyták a két büntetőt, de nem tudtuk leszedni a lepattanót, és ezzel eldőlt a meccs.

Szombaton a 7. helyért játszunk a Debrecennel.

Szarvas Gábor: – Két négy pontos vereségen vagyunk túl. Fontos kiemelni, hogy ma egy 30 pontos játékosunk hiányzott, ami nagyjából olyan, mintha a '98-as Chicago Bullsból kivették volna Michael Jordant. Nagyon remélem, hogy a harmadik meccsünkön nem négy pontos vereség lesz a vége, természetesen a győzelemért hajtunk majd a Debrecen ellen is.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!