Atlétika
Szabó Beatrix

Túl az első nemzetközi megmérettetésen

Publikálva: 2015.07.10 Frissítve: 2015.07.10 Vízilabda

Nem bírt a Vojvodina együttesével az MTK vízilabdacsapata a Voloskóban zajló Krunoslav Brguljan Kupán: a szerbek 11-7-re diadalmaskodtak a kék-fehér pólósok felett.

VK Vojvodina – MTK, 11-7 (1-0) (3-2) (3-2) (4-3).

MTK: Kánai – Bozsoki (3), Gesztesi, Kerekes, Varga (2), Somlyay, Petrik (1) – Molnár (1), Vég, Both, Szporni B., Szporni D., Kovács.
Edző: Pecz Gábor

A VK Vojvodina góllövői:
Ristics, Markovics 2, Marics 3(), Mikanovics (4).
Edző: Vlagyimir Csukics

A Voloskóban, népes közönség előtt zajló vízilabdatornán az MTK pólósai kissé megilletődve kezdték első nemzetközi megmérettetésüket, így a támadások néhol bátortalanok, a védekezés pedig hiányos volt. Ám Kánai kapus a játék elejétől kezdve végig egyenletes, kimagaslóan jó teljesítményt nyújtott.

A második negyedtől kiegyenlített küzdelem folyt, a kék-fehérek szép támadásokat vezettek, Bozsoki két akciógól mellet két büntetőt is kiharcolt centerből, amelyeket Varga értékesített.

A jól végigvezetett támadásokat helyenként a nyílt víz hullámai megzavarták —a fiúk a mérkőzés végére alaposan el is fáradtak —, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált, így alakulhatott ki a 11-7-es végeredmény. 

Az MTK együttesének edzője, Pecz Gábor szerint a csapat játékából még hiányzik a kellő harcosság, az ellenfél hibáinak kihasználsáa, ám bizakodva várja a folytatást. 
 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!