Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Túl a felkészülés harmadik hetén, de a java még hátravan

Publikálva: 2015.09.01 Frissítve: 2015.09.01 Röplabda

Augusztus elején kezdte meg a közös munkát az új edzővel – Hollósy Lászlóval – az MTK Budapest női röplabdacsapata. Az első huszonegy nap tapasztalatairól kérdeztük a szakembert.

– Túl néhány edzésen, volt időd, hogy megismerkedj a játékosokkal, képességeikkel. Hogy állunk most szeptember 1-jén?

– Látszik, hogy még nem homogén a gárda – kezdte Hollósy László. – Nagy a szórás, úgy taktikai, mint technikai felkészültség tekintetében, de az első három hét pozitív volt számomra, hiszen azt látom, hogy a lányok nagyon motiváltak, eltökéltek és intelligensen állnak a munkához, ami nagy öröm. Vevők azokra az újdonságokra, amiket próbálok nekik megtanítani. Nyilván az, hogy mi bajnokok legyünk ebben az évben, irreális elvárás lenne. Meg kell várni, hogy a többi csapat, hogy erősít, kiket igazol, de akár kellemes meglepetéseket is okozhatunk.

– A nyári felkészülés megkezdése rendre hordozza magában a problémát, hogy milyen fizikai állapotban jönnek vissza a játékosok a pihenőről. Mik a tapasztalataid?

– Ebben a tekintetben is heterogén a társaság. Akik strandröpiztek azok jóval előrébb járnak, illetve akik megcsinálták a nyári programot, azok magasabb szintről tudták kezdeni a munkát. Itt főleg azokkal a fiatalokkal kellett foglalkozni, akik eddig nem dolgoztak professzionális szinten. Ezeknek a lányoknak bele kell szokniuk ebbe a munkába. Ez nem az ő hibájuk, nem biztos, hogy eddig rá voltak kényszerítve az ilyen színvonalú terhelésre. Lassan kezdi mindenki felvenni a ritmust és még egyszer mondom, nagy öröm számomra, hogy úgy tűnik, igénylik a munkát, nyitottak, motiváltak arra, amit elvárok tőlük.

– Feladat lehet a régi és az új játékosok összecsiszolása. Ez hol tart?

– Ezzel nagyon jól állunk, a lányok, kulturáltan, profi módon állnak a dologhoz. Megfelelő a versenyszellem, hiszen olyan posztok is vannak, ahol több játékosnak is bizonyítania kell, hogy a kezdő csapatba kerüljön. Nincs probléma, pozitívan állnak egymáshoz. Ebben nagy segítség Józsa Zsuzsi, ő a rangidős játékos nálunk. Remélem, nem érti félre: olyan, mint a tyúkanyó, próbálja a kislányokat jó irányba terelgetni. Számítok is a tapasztalatára, mert sokat játszott külföldön, úgyhogy azt a mentalitást erősíti, amit szeretnék a magyar játékosokba elültetni. Remélem, hogy a fiatalok is elfogadják Zsuzsi segítő kezét. Eddig úgy látom, hogy ez rendben működik.

– Ismerjük a sorsolást. Mi a véleményed róla?

– Még nehéz arról beszélni, hogy az ellenfeleink milyen erősségűek lehetnek, most kezdjük az edzőmérkőzéseket. Látva a sorsolást, azt mondom, hogy optimális számunkra. Győzelmi esélyekkel léphetünk fel az első fordulókban, és az esélyes csapatok, mint a Vasas, vagy a Békéscsaba csak a végén érkeznek. A fokozatosság elvét betartva, belerázódhatunk a bajnokságba. Most úgy érzem, hogy a Vasas és a Békéscsaba felfelé ki fog lógni a mezőnyből. Remélem azonban, hogy mögöttük öt-hat csapat – akár bárki-bárki ellen is – azonos eséllyel léphet pályára.

Előkészületi mérkőzés:
Budaörsi DSE – MTK Budapest
szeptember 4., péntek 17:00
Illyés Gyula Gimnázium - 2040 Budaörs Szabadság útja 162.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!