Atlétika
Krizsán Xénia

Továbbra is (v)érmes remények útján (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.10.21 Frissítve: 2014.10.21 Sakk

MTK sikerektől hangos a hazai sakkélet. Az újjáépülő szakosztály alulról építkezve igyekszik a régi sikerek nyomába eredni, a klubnál a csapatbajnoki eredményeknél is fontosabb az utánpótlás toborzása és nevelése.

Újabb fordulót rendeztek a Budapesti Csapatbajnokságban, vagyis ismét harminchat (!) MTK játékos ülhetett asztalhoz egyszerre a hétvégén. Ugyan a bajnoki szezonnak érmes reményekkel nekivágó MTK II. és III. is megnyerte maga meccsét, de a két győzelmet igencsak eltérő körülmények közt sikerült kivívni. Míg az első divízióban – a papíron gyengébb – Pénzügyőr III. ellen meglepően sok pontot hullajtott el az MTK II., addig a harmadosztályban hengerelt a kék-fehér csapat. A mindkét csapatbajnoki fordulóban győztes alakulatok, egyaránt a második helyen állnak bajnokságukban.

Az MTK IV. az egyik nagy nevelőegyesület, a Barcza GSC harmadik alakulatát fogadta. Mindkét csapat tíz, átlagban 11-12 év körüli ifjúsági játékossal állt föl, és bár a mérkőzés első felében még vezetett az MTK, az utolsó partikban a Barcza játékosainak jött ki jobban a lépés. Végül megérdemelt győzelmet aratott a vendégcsapat, de fontos kihangsúlyozni, hogy ennél a korosztálynál nem az eredmény az elsődleges, hanem az, hogy a gyerekek játéklehetőséget kapjanak, szokják a felnőtt bajnokság légkörét.

Továbbra is (v)érmes remények útján (GALÉRIA)

A Budapest Csapatbajnokság 2. fordulójának MTK-s érdekeltségű eredményei: 

Pénzügyőr SE III - MTK II: 5-7

HÜSI SC III - MTK III: 1-11

MTK IV - Barcza GSC III: 4-8

A csapatbajnokság szép eredményein kívül remek hír, hogy az október 28-31 között Miskolcon megrendezésre kerülő Nemzeti ifjúsági és germek csapatbajnokságra négy, egyaránt hatfős csapatot tudott nevezni az MTK. Emellett a novembertől tavaszig, szombati játéknapokon zajló, Budapesti ifjúsági csapatbajnokságban öt különböző négyfős alakulat indulhat el, valamint több MTK játékos játszik majd a klub bázis iskoláinak csapataiban, a Lauder III. és a Gárdonyi I. színeiben. Ezek alapján bizton állítható, hogy az MTK a legnagyobb létszámú delegációk közé tartozik majd mindkét bajnokságban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!