Atlétika
Jankovics Dániel

Továbbjutottunk az Európa-ligában

Publikálva: 2020.05.23 Frissítve: 2020.05.23 eSport

Esportcsapatunk második helyen végzett csoportjában.

Június 8-án folytatódik a sorozat, amikor a 32 továbbjutott csapat küzdhet meg a kupáért az egyenes kieséses rendszerben. (A sorsolás még nem készült el.)

Eredményeink a csoportkörben:

MTK Budapest Esport–InPanic Polaris Gaming 1–1
InPanic PolarisGaming–MTK Budapest Esport 1–0

Az InPanic PolarisGaming csapatában nívós vetélytársa leltünk. Mindkét mérkőzés az utolsó percekig szoros volt, a párharcban mindössze egy pontot tudtunk szerezni, viszont mi voltunk az egyedüliek, akik meg tudták nehezíteni a dolgukat.

Saint Wolves–MTK Budapest Esport 3–0
MTK Budapest–Saint Wolves 2–0

Lengyel ellenfelünk az első összecsapáson könnyedén nyert, viszont a visszavágón tartását vesztette, és csak kihagyott helyzeteink tömkelegének köszönhette, hogy mindössze két gólt kapott. A 12 csoportból a legjobb nyolc harmadik helyezett jutott tovább, ők kevés szerzett pontjuk miatt kiestek.

Dingli MLT–MTK Budapest Esport 0–2
MTK Budapest Esport–Dingli MLT 2–0

A máltai csapat keretbe foglalta szereplésünket, hiszen ők nyitották és zárták a csoportkör küzdelmeit. Mindkét találkozón 2–0-ra nyertünk, az utolsó mérkőzésen már tartalékos felállással.

WFL Esport–MTK Budapest Esport 0–2
MTK Budapest Esport–WFL Esport 3–2

Az angol együttes mindössze az ötödik helyen végzett. Csapatunktól is mindkét mérkőzésen vereséget szenvedett. Hozzá kell tenni, hogy a visszavágón alaposan megnehezítették dolgunkat.

MTK Budapest Esport–CA Bizertin 2–0
CA Bizertin–MTK Budapest Esport 1–3

A tunéziaiak egyértelmű hátránnyal indultak, hiszen gép védte a kapujukat, mert csak tíz játékossal tudtak kiállni, ennek köszönhetően könnyebb volt nekik gólt lőni. Szép támadásokat vezettek, sokszor azonban a szerencse elpártolt tőlük. Ellenünk az első találkozón több kapufát is szereztek. A helyezésük nem tükrözi a játéktudásukat.

A csoport tabellája:

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!