Atlétika
Jankovics Dániel

Röplabda: Kettős győzelemmel jutottunk tovább a Magyar Kupában (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.07 Frissítve: 2021.12.07 Röplabda

Az első meccshez hasonlóan a visszavágót is 3:0-ra nyertük a Budaörs ellen.

A Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésén hazai közönség előtt fogadta női röplabda csapatunk a Budaörs DSE gárdáját. Az első találkozón 3:0-ra nyertünk, és most is a győzelem és a továbbjutás reményében léptek pályára az Illyés-Aramis Sportcsarnokban.

Az első játszmát Giommarini nyitása indította, a lányok túl hamar örültek a megszerzett pontnak, ugyanis a mérkőzésen tesztelt videórendszer elvette a pontot, hiszen egyértelműen látszott a felvételen, hogy a mi játékosunk ujjáról landolt a labda a játéktéren kívül. A budaörsiek kezdték jobban az összecsapást, rögtön 1-4-es előnyre tettek szert, ám a mieink sem hagyták magukat, gyorsan egalizálni tudtak. 7-6-os állásnál pedig már nálunk volt az előny.

Ellenfelünket nem lehetett könnyen leszakítani, fej-fej mellett haladt a két csapat, de kiváló kettős blokknak köszönhetően már 12-10-et jegyezhettünk, és nálunk volt a nyitás joga. A kétpontos előnyt hamar elherdáltuk, így Leiszt Máté vezetőedző időt kért, hogy felrázza sajátjait. A kis szusszanás elérte a célját, már 15-12-re vezettünk, amikor Windisch Kinga megszerezte negyedik pontját. Kilyénfalvi Zsófia két ászával pedig már magabiztosan tartottuk kezünkben az első szettet, 21-14-et mutatott az eredményjelző. Felzárkózott a budaörsi egylet 23-20-ra, ekkor kért időt vezetőedzőnk, hogy taktikai utasításokkal lássa el sajátjait. Ezt követően izgalmas, hosszú labdamenetet követően pontot veszítettünk, ám ezután már kézben tartottuk ellenfelünket,  25-21-es eredménnyel megnyertünk az első játszmát.

A második szett igen szorosan indult, az ellenfélnek kedvező állásnál (4-5) Tatár Gréta megszerezte harmadik pontját is. 5-7-es budaörsi előnynél a játékvezető videó challenge-t vett igénybe, mely számunkra kedvezőtlen ítéletet hozott. Ám ezután fordult a kocka, ugyanez történt a mi oldalunkon is, ekkor Leiszt Máté vezetőedző sikeresen kérte ki a sólyomszem segítségét. Sziládi Viktória megszerzett negyedik pontjával – először a szettben – átvettük a vezetést, 11-10-es állásnál. Ismét a budaörsiek domináltak, csak 17-16-nál volt nálunk újra az előny, majd Tatár Gréta ászával már kettő volt a differencia. Kilyénfalvi Zsófia nyolcadik pontjával néggyel szakítottuk le a piros-feketéket. Windisch Kinga ász nyitásával csupán egy pontra voltunk a szettgyőzelemtől, amikor elhibáztuk a nyitásunkat, végül 25-19-re nyertük meg a második játszmát.

A harmadik szett Sziládi Viktória ászával kezdődött, ellenfelünk fáradni látszott, hiszen 3-0-s etappal indítottunk. Utolsó erőiket mozgósították ugyan a budaörsiek, de továbbra is kezünkben tartottunk a játszma irányítását. Berkó Lili ász nyitásával 9-6-ra vezettünk. A megszerzett előnyt növelni is tudtuk, s már 15-10-nek örülhetett a hazai publikum. Sziládi Viktória kilencedik pontjával pedig már 19-11-es különbség volt a két egylet között. A nagy előnyt a budaörsi csapat három pontra csökkentette, de továbbra is nálunk volt az irányítás 21-18-as állásnál. Borsos Lili hatodik pontjával egy pontra voltunk csupán a szettgyőzelemtől, végül Varga Brigitta pontot tett a találkozó végére, így a második játszmához hasonlóan, ezt is 25-19-es eredménnyel abszolváltuk.

Kettős győzelemmel jutottunk tovább a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, ahol a SWIETELSKY-Békéscsaba együttese lesz az ellenfelünk. Az első mérkőzésre, december 11-én, szombaton, hazai pályán kerül sor.

Leiszt Máté értékelte a győztes mérkőzést: – Az első szettben haragudtam kicsit a lányokra, láttam ugyan rajtuk az akaratot, de ez figyelmetlenséggel párosult, ezért a kelleténél szorosabb eredménnyel nyertük ezt a szettet. A másodikban már jobban tudtuk érvényesíteni a papírformát, és olyan taktikai elemeket is gyakoroltunk, melyeket korábban, tétmérkőzésen még egyszer sem. A harmadik szettben a cserék nagyon jól szálltak be, akik eddig kevesebbet játszottak, ők is élni tudtak a lehetőséggel. A kitűzött célt teljesítettük, innentől teljes erővel a békéscsabaiakra koncentrálunk.

Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó:

MTK Budapest─Budaörsi DSE 3:0 (21, 19, 19)

Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 50 néző, V: Adler L., Mezőffy Zs.,

MTK Budapest: Giommarini 3, Kilyénfalvi 8, Boskó, Windisch 10, Tatár 5 Csere: Weidemann, Szalai (liberó), Tettamanti 2, Sziládi 9, Borsos 6, Berkó 2, Spaethling 2, Petri 3, Varga 4.
Vezetőedző: Leiszt Máté

Budaörs DSE: Pisák F. 4, Horváth 5, Vincze 1, Pisák L. 1, Hernády 5 Csere: Futsek, Ujvárosi (liberó), Jakab 2, Merza 1, Tátrai 3, Darvas, Kiss, Tóth 1.
Vezetőedző: Ujvárosi Levente Károly

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!