Kézilabda
Dakos Noémi

Továbbjutás a kupából és sikerek a bajnokságban

Publikálva: 2020.11.25 Frissítve: 2020.11.25 eSport

Első csapatunk hat pontot szerzett a rivális HELL Honvéd ellen a HPCL I. osztályában. FIFA Akadémiánk továbbjutott a Magyar Kupa első köréből, illetve a bajnokságban is remekelt.

November 22-én, vasárnap ismét pályára léptek pro clubs csapataink a HPCL-ben.

K&H MNEB I. osztály

Nagycsapatunk a közelmúltban névváltoztatáson átesett Honvéd esporttal lépett pályára. A kispesti együttes HELL Honvédként folytatja szereplését a HPCL-ben. Riválisunk az első helyet foglalta el a tabellán a fordulót megelőzően, hiszen mindkét mérkőzésén legyőzte a Nutri esportot.

MTK Budapest esport–HELL Honvéd 2-0

MTK Budapest esport: Bíró – Mihály, Kovács D, Fehér, Borbély –  Kiss, Nyári, Horváth, Rácz, Majorosi – Hajdú  

A párharcot hazai pályán kezdte csapatunk, ez előnyére vált. A 8. percben Horváth zavarta meg az alapvonalnál a labdát fedezni akaró Gurályt. A hátvéd azonban csak úgy tudta megoldani a szituációt, hogy szögletet végezhessünk el. A pontrúgást követően Fehér betalált. Nem figyeltek rá, így szabadon lőhetett kapura. (1-0)

A 26. percben Hajdú kapott indítást a tizenhatoson belül. Szűcs viszont jó ütemben lépett ki kapujából, így övé lett a játékszer.

Öt perc volt hátra az első játékrészből, amikor Csiklya passzát követően Kurucz lőtt a hálóba. A gólt azonban érvénytelenítették, miután lesen tartózkodott a támadót.

A második félidő is hozott hazai gólt. Az 58. percbe léptünk át, amikor Fehér ismét betalált. Kiss fejese is gólt érdemelt volna, azonban kísérlete a kapufáról levágódott. A labda Fehérhez került, aki kisodródott helyzetből lőtt. Szűcs még nem tudta felvenni pozícióját a vetődést követően, így tehetetlenül nézte, ahogyan a játékszer hálójában köt ki (2-0).

Vetélytársunk a 69. percben szépíteni tudott Kurucz révén (2-1), és az utolsó húsz percben nagy nyomást gyakoroltak csapatunk kapujára, azonban már nem változott az eredmény.     

HELL Honvéd–MTK Budapest esport 0-2

MTK Budapest esport: Bíró – Mihály, Kovács D, Fehér, Borbély –  Kiss, Nyári, Horváth, Rácz, Majorosi – Hajdú  

Összes játékosunk remekül játszott az előző találkozón, így nem volt ok a változtatásra.

Az mérkőzés első gólját ismét együttesünk szerezte a 30. percben. Kiss Ákos fejese ezúttal már a kapuban kötött ki (1-0). Hajdú a későbbiekben többször is be tudott törni a tizenhatoson belülre, azonban kísérleteit rendszerint megállította a túlerőben lévő védelem.

Az első félidőben így mindössze egy gól született, azonban ez tökéletesen megfelelt együttesünknek. Riválisunknak még próbálkozása sem volt a negyvenöt perc alatt.

A második játékrész végén jegyezhettük fel az első jelentősebb eseményt. A 82. perc helyzete gólt is hozott. Hajdú Viktor – kvalitásait megmutatva – három embert kicselezett, és jutott be az ellenfél ötöséig. Horváth üresen érkezett, majd lőtt a kapuba (2-0).  

Hat pontot sikerült szereznünk riválisunk ellen, remek játékkal.

Együttesünk jelenleg a negyedik helyet foglalja el a tabellán, miután négy találkozójukból mindössze egy zárult döntetlennel.

K&H MNEB III. osztály

FIFA Akadémáink sikeres hétvégét zárt.

A Magyar Kupa első fordulójában fordulatos mérkőzésen 3-2-es győzelmét követően jutott tovább együttesünk az EKE Safari-SmartHome E-Sport ellen. 

A harmadik divízió négy találkozóján tíz pontot szereztek ifistáink.

Az F1HL együttese ellen tíz gólt lőttek (5-1, 5-0), míg a Bloodline Hun csapatával két szoros találkozón mérték össze erejüket. Az odavágó 1-0-s győzelmét követően a második találkozó döntetlennel zárult. Nem meglepetés, ha lankadt játékosaink koncentrációja, hiszen öt tétmérkőzést kellett lejátszaniuk egymás után, szünet nélkül.

A megpróbáltatást azonban remekül bírták, és teljesítményük azt mutatja, hogy a feljutásért való harcban számolni kell velük. Huszonhét szerzett egységgel jelenleg a negyedik helyét foglalják el a tabellán.

Rocket League játékosaink nem léptek pályára november 22-én a Hungarian Openen, miután nekik a rájátszás küzdelmeiben csoportelsőként nem kellett részt venniük, hiszen már kvalifikálták magukat a négyes döntőbe. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!