Atlétika
Jankovics Dániel

Tovább küzd a feljutásért az MTK

Publikálva: 2015.01.29 Frissítve: 2015.01.29 Sakk

Ismét csapatbajnoki mérkőzéseken ültek asztalhoz az MTK sakkozói. A nemzeti bajnokságban induló gárda könnyed győzelemnek örülhetett, így továbbra is nagy versenyben van a feljutásért a Honvéddal, míg ifjúsági csapataink közül csupán egynek sikerült döntetlent elérni, a többieknek ezúttal kevés babér termett

A Vízügyi SC ellen ült asztalhoz a feljutásért harcoló első csapatunk. Az utolsó helyen álló, de sok régi, komoly tudású, tapasztalt sakkozóval kiálló Vízügy felett aratott siker szép teljesítménynek mondható.

Az első táblán Kállai Gábor sötéttel pontosabban játszott, mint fiatal, tehetséges ellenfele, megérdemelten szerezte meg a győzelmet. A másodikon Radnai Ádám nagy küzdelemben érvényesítette végjátékelőnyét, rutinos ellenfelével szemben, míg a harmadikon Marosi Levente állása végig egyenlő volt, remi lett a parti vége. A negyediken Szepes Tamás egy ideig jól játszott, pozícióelőnyt ért el, de rosszul bonyolított, és vesztett. Az ötödiken Szabolcsi János csapatkapitány remizett hullámzó partiban. A hatodikon Bíró András állása sokáig aggodalomra adott okot, de ellenfele otthonosabb a pozíciójátékban, mint a taktikai bonyodalmakban, ezt Bíró kihasználta, és első MTK-s győzelmét aratta. Honos Attila sötéttel egyik kedvenc rendszerében végig kezdeményezett, de csak a legvégén, kölcsönös időzavarban tudott győzni, fantasztikus küzdőképességről téve tanúbizonyságot. Terbe Júlia megosztozott ellenfelével a ponton, míg Laza Szabolcs a tőle megszokott mély pozíciójátékkal nyert. Tóth-Katona Tamás nem tudott előnybe kerülni partijában, így remi lett a vége. Vitályos Márton könnyen nyert. Az utolsó táblán újoncot avatott az MTK. Balla Attila játékvezetése és időbeosztása a parti elején aggasztónak tűnt, de mikor a neki megfelelő vad, taktikus állásba került, nagyon szépen mattolta ellenfelét.

A bajnokságban az MTK legfőbb konkurense a Honvéd, mely fél ponttal többet szerzett az aktuális fordulóban a kék-fehér csapatnál. A Honvéd jelenleg egy pontos előnnyel vezeti a tabellát. A verseny teljesen nyílt, így a Gödöllő elleni idegenbeli mérkőzést követően nagy izgalmakat kínál, a március eleji döntő rangadó a Honvéd ellen.

A Hivatalos osztályokban szereplő csapataink közül három is asztalhoz ült a Budapesti Ifi CSB-n. Az „A” csoportban az MTK I. a BEAC I. számú csapatával csapott össze, és ért el döntetlent. A „B” csoportban a fordulót megelőzően éllovas MTK II. közvetlen üldözőjével, a Barcza II. csapatával találkozott és a 3-1-es vereség azt jelenti, üldözöttből üldözővé vált az MTK. A szintén „B” csoportos MTK III.-at lenullázta az SDSE II., de ha az eredmény talán le is sújtotta a csapattagokat, szégyenkezésre nincs ok, hiszen minden táblán tapasztaltabb ellenfelekkel találták szembe magunkat a fiatalok.

Nemzeti Csapatbajnokság 5. forduló

MTK - Vízügyi SC: 9-3

Budapesti Ifjúsági csapatbajnokság 4. forduló

BEAC I. - MTK I.: 2-2

Barcza GSC II. - MTK II.: 3-1

Sárkány DSE II. - MTK III.: 4-0

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!