Atlétika
Szabó Beatrix

Tovább az úton

Publikálva: 2016.03.05 Frissítve: 2016.03.05 Röplabda

A női röplabda NB I utolsó fordulójában, a listavezető LINAMAR-Békéscsabai RSE látogat az MTK Budapest otthonába. A lila-fehérek elleni esélyekről, illetve a rájátszásról beszélgettünk Józsa Zsuzsannával.

Józsa Zsuzsanna képviseli a rutint , Hollósy László csapatában. Tészta – ahogy ismerősei hívják – megnyert mindent, ami itthon megnyerhető, majd megjárta Izraelt, Olaszországot, Németországot, Franciaországot, és Görögországot is.

– Egy kérdés erejéig még térjünk vissza a Nyíregyháza elleni találkozóra. Bár szoros szetteket játszottatok, kívülről mégis simának tűnt a meccs. Nyugodt, magabiztos együttes benyomását keltette az MTK Budapest, ami tavasszal nem volt jellemző a csapatra. Minek tudod be ezt a pozitív változást?

– Igaz, hogy 3-0-ra nyertünk, de belülről egyáltalán nem tűnt simának a meccs, az első két játszmában többnyire a hazaiak vezettek. Amúgy az utóbbi időben nagyon összekovácsolódott a csapat, Lacit (Hollósy László, vezetőedző – A szerk.) is beleértve. Összecsiszolódtunk, azonos hullámhosszra kerültünk, és ehhez az is kellett, hogy mindenkinek nagyon pozitív volt a hozzáállása. 

– Szombaton, kvázi tét nélküli mérkőzés vár rátok, az ország legjobb csapata ellen. Milyen meccsre számítasz a Békéscsaba ellen? Mi a célkitűzés?

–  Abban bízom, hogy tovább tudunk menni azon az úton, amelyen nagyjából a kecskeméti meccs óta járunk. Az ősszel meg tudtuk lepni őket, pontot szereztünk, ráadásul most nálunk a hazai pálya előnye, ők utaznak – nem is keveset. Ha a Nyíregyháza elleni formánkat át tudjuk menteni szombatra, akkor bármi lehet. 

– Az is eldőlt már, hogy a rájátszásban a Jászberény lesz az ellenfeletek. Hogyan készültök erre a párharcra? Mire számítasz?


– Nagyon küzdelmes lesz, az egészen biztos, mert a két csapat nagyjából hasonló játékerőt képvisel. Amennyiben meg tudjuk őrizni a jelenlegi formánkat, akkor lehet esélyünk. 

– Mire kell odafigyelnetek? Mi lehet a Jászberény legnagyobb fegyvere?

– Természetesen kielemezzük a Jászberény taktikáját, Laci ebből mindig alaposan felkészít minket, mégis azt gondolom, nekünk elsősorban a saját teljesítményünkre kell koncentrálnunk, hogy felszabadultan, mégis fegyelmezetten játsszunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!