Atlétika
Szabó Beatrix

Tovább a megkezdett úton

Publikálva: 2017.09.15 Frissítve: 2017.09.15 Tenisz

Babosék párosa tovább menetel Quebecben. Már legjobb négy között a magyar-cseh duó.

A korábban kisebb gödörben lévő Babos Timi egyre simább győzelmekkel húzza ki magát nehéz helyzetéből. A kanadai WTA-tornán most éppen a párosverseny negyeddöntős meccsét söpörte be a cseh Hlavácková oldalán kevesebb, mint egy óra alatt.

Az első helyen kiemelt magyar-cseh kettős az első szettben azonnal brékelte ellenfelét, ez pedig döntőnek bizonyult. Timi és párja is meggyőzően adogatott, esélyt sem adott az amerikai párosnak. Krawczyk és Loeb a hetedik gémben két bréklabdát is hárított, de ezzel csak meghosszabbította a nyitó felvonást. Az MTK Budapest versenyzője és társa 4-3 után nullra nyerte adogatását, majd 40-re brékelte ellenfelét, amivel le is zárult a szett.

A magyar-cseh kettős a második játszma elején, 1-0 után 40-re nyerte el ellenfele adogatását, ezzel el is döntötte a mérkőzést. Timi és Hlavácková ugyanis a folytatásban is kiválóan szervált, az ellenfél bréklabdáig sem jutott. Az amerikai kettős 5-2 után meccslabdát hárított adogatóként, a következő játékban azonban már csak egyetlen labdamenetet nyert.

Timi és Hlavácková ellenfele az elődöntőben a María Irigoyen – Camilla Rosatello argentín-olasz kettős lesz. A 30 esztendős argentin játékos 79. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 47. (2016. június 13.) volt, míg 22 éves olasz partnere 176. helyen áll a rangsorban, karrierje legjobbjaként 160. (2017. augusztus 14.) volt.

WTA-torna Quebeck. Páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 1.) – Desirae Krawczyk, Jamie Loeb (amerikai) 6-3, 6-3

(Forrás: babostimea.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!