Atlétika
Krizsán Xénia

Cselgáncs: Tóth Krisztián világbajnoki bronzérmes! (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.06.10 Frissítve: 2021.06.10 Cselgáncs

Fantasztikusan sikerült Krisznek a hazai világverseny.


Csütörtökön klubunk cselgáncsozójának, Tóth Krisztiánnak szurkolhattunk a hazai rendezésű, budapesti világbajnokságon. Krisz az első fordulóból erőnyerőként került tovább, majd a második fordulóban a kirgiz Erlan Serlov ellen sikerült ipponnal nyernie.

Ezt követően a dél-koreai Han Dzsu Jop ellen – hosszabbításban – vazarival diadalmaskodott.

A négy közé jutásért Krisztán a 2010-es Európa-bajnokság győztesét, a svéd Marcus Nymant búcsúztatta –  óriási csatában.

Az elődöntőben az üzbég Davlat Bobonov várt az MTK Budapest sportolójára. Bobonov kezdett jobban, vazarival előnybe került, innen pedig már nem sikerült Krisztiánnak fordítania, így a harmadik helyért küzdhetett.

Krisztián a bronzéremért a mongol Altanbagana Gantulga ellen lépett tatamira. Óriási taktikai csata jellemezte ezt a mérkőzést, a hosszabbításig Krisztián volt aktívabb, majd a ráadásban is inkább ő kezdeményezett. Ennek köszönhetően a mongolt harmadszor is megintették, így Krisztián világbajnoki bronzérmet ünnepelhetett.

Bronzérmesünk így értékelt a vb-t követően:

– Leírhatatlan érzés bronzérmesnek lenni. Rengeteg dolgoztunk a stábbal és Pánczél Gáborral, sok munka van mögöttünk. Nagy szívfájdalmam volt, hogy nincs világbajnoki érmem, ezért féltem ettől a bronzmeccstől, hogy ne legyek megint ötödik, de ez is plusz lelkierőt adott. Taktikusan dolgoztam az utolsó meccsen, nagyon elfáradtam – igaz, az ellenfelem is – Gabi biztatása sokat segített.

Pánczél Gábor, a bronzcsatát követően ugyancsak a taktikai módosításokról beszélt:

– Nem ismertük a mongolt olyan szempontból, hogy meccsen mire képes, én azt javasoltam Krisztiánnak, hogy a kezét a hátára téve helyezzen súlyt az ellenfélre, hogy elfáradjon a tüdeje, de ő folyton mögé lépett, és más eszközökhöz folyamodott. De a végeredményt nézve teljesen rendben vagyunk – mondta nevetve.
– Krisztián tulajdonképpen most 19-re lapot húzott a taktikai változtatással, és közben addig gyilkolászta, amíg a másik már nem bírta tovább. A hosszabbításban indított akciója szerintem bentről indulva folyamatos volt, ezzel együtt a bírók mai teljesítményét döntetlenre értékelem, mert hoztak számunka kedvező és kevésbé kedvező döntéseket is – fűzte hozzá a kapitány.

Ezzel az is eldőlt: Tóth Krisztián harmadik kiemelt lesz a tokiói olimpia sorsolásánál.

Cselgáncs: Tóth Krisztián világbajnoki bronzérmes! (VIDEÓ)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!