Atlétika
Szabó Beatrix

Cselgáncs: Tóth Krisztián nagy reményekkel készül az év hátralévő részére

Publikálva: 2021.03.24 Frissítve: 2021.03.24 Cselgáncs

Klubunk egyik kiválóságát, a már tokiói kvótával rendelkező Tóth Krisztiánt kérdeztük idei terveiről. A 26 éves versenyző szemei előtt pedig – nem meglepő módon – már Tokió lebeg.

Tóth Krisztián számára jól indult az idei év, az MTK Budapest versenyzője a tel-avivi Grand Slam-viadalon bronzérmet szerzett. Krisztián elmondása szerint fontos volt ez a siker, hiszen nagy versenyen rég szerzett érmet. A felkészüléssel szerencsére minden rendben, így nagy reményekkel vághat neki az idei év hátralévő részének. 

– Sajnos a pandémia következtében elég régen sikerült fontos versenyen érmet szereznem, nagyon örültem ennek a sikernek. 

Ha már a koronavírus-járvány szóba került, Krisztián szerint nagyon fontos, hogy a felkészülés során ezt a külső körülményt ki tudják zárni. 

– Az én hozzáállásom is rengeteget változott ezzel kapcsolatban. Ma már nem foglalkozom a bizonytalansággal, úgy készülök, hogy egészen biztosan lesz olimpia, hiszen így tudom minden edzésen kihozni magamból a maximumot. 

Tóth Krisztián a Bundesligában is dobogóra állhatott

A fő cél tehát az ötkarikás játékok, addig is várnak azonban versenyek az MTK kiválóságára. 

– A következő hónapok a tesztelésről szólnak, nagyjából 4-5 versennyel tervezünk, de természetesen ez függ majd az aktuális állapotomtól is. Szeretnék indulni az oroszországi és a törökországi viadalon, illetve természetesen ott az Európa-bajnokság és a világbajnokság. 

Krisztiánt olimpiai esélyeiről is kérdeztük, ám igyekezett óvatosan fogalmazni. 

–  Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, részben tanulva a saját korábbi hibáimból. Ha jó napot fogok ki, ott lehetek az éremszerző helyek környékén, de nagyon sok függ a sorsolástól, illetve az aktuális formától. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!