Atlétika
Szabó Beatrix

Tóth Krisztián és Pupp Réka 2021 dzsúdósa

Publikálva: 2021.12.19 Frissítve: 2021.12.19 Cselgáncs

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén ötvenhat sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

A Magyar Judo Szövetség jelölése csöppet sem meglepetés: 2021-ben Magyarország legjobb dzsúudósa a férfiaknál az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Tóth Krisztián (MTK Budapest), a nőknél pedig az olimpiai ötödik helyezett, Eb-bronzérmes, Grand Slam-győztes Pupp Réka (Atomerőmű SE) lett.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki huszonháromszor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter tizennyolcadik elsőségével, a tokiói olimpián ezüstérmes vitorlázó, Berecz Zsombor és a birkózó Sastin Marianna tizenegyedik alkalommal, az asztaliteniszező Póta Georgina és a curlinges Szekeres Ildikó tizedszer, a szintén vitorlázó Érdi Mária, a súlyemelő Nagy Péter és a teniszező Fucsovics Márton egyformán kilencedszer bizonyult a legjobbnak. Tóth Krisztián ötödször nyerte el a címet sportágában, Pupp Réka pedig első alkalommal lett az Év zsúdósa.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!